OVAKO ĆE VAM BUBANJ VEŠ MAŠINE SIJATI: Bez ribanja uz ovaj TRIK će biti kao NOVA
Veš mašina, Foto: Profimedia

morate znati

OVAKO ĆE VAM BUBANJ VEŠ MAŠINE SIJATI: Bez ribanja uz ovaj TRIK će biti kao NOVA

Potrebno je da povremeno operemo bubanj veš mašine, nije neophodno ribati je, uz ovu metogu sijaće kao nova, a krpu nećete uzeti u ruke.

Objavljeno:

Kamenac koji se uhvati u bubnju veš mašine može negativno uticati na njenu funkcionalnost, i može uticati negativno na kvalitet pranja. Zbot toga, neophodno je povremeno bubanj dubinsko dezinfikovati i očistiti.

Među mnogim načinima za eliminisanje kamenca i neprijatnih mirisa, nedavno se na Fejsbuku pojavio genijalan trik jedne domaćice koja tvrdi da uz pomoć tablete za mašinsko pranje sudova možete da osvežite svoju veš mašinu i odstranite sve nečistoće, piše Telegraf.

,,Pre uključivanja mašine ubacite četiri tablete za pranje sudova u veš mašinu i podesite visoku temperaturu. Za samo pet minuta primetićete male smeđe čestice i voda će postati braon“, napisala je u objavi.

Iako je internet publika ostala zadivljena rezultatima, pojedinci su izrazili sumnju u ovu vrstu čišćenja zbog opasnosti koju može da donese korišćenje proizvoda koji nije predviđen za tu upotrebu.

Stručnjaci su tako nagovestili da svaki model i vrsta mašine za veš zahtevaju različitu vrstu upotrebe, pa samim tim i čišćenja. Kod nekih se ne preporučuje korišćenje koncentrovanih izbeljivača, odstranjivača fleka i sredstva na bazi ugljovodoničnih rastvarača, poput petrola, jer mogu da izazovu oštećenja uređaja.

Limun u veš mašini, Veš mašina
foto: Printscreen/Instagram/eve.dair.hersey

Samim tim eksperti ističu da bi trebalo da budete oprezni, a kao najpovoljniji i najefektniji način za čišćenje navode sodu bikarbonu i limun.

02:31

DIMNJAČAR STEVA NE NAPLAĆUJE ČIŠĆENJE! Meštani Bašaida zovu ga samo da im donese sreću, A NJEGOVA PRIČA KRIJE BROJNE TAJNE SELA

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.