ŠTA RADITI SA JAJIMA KOJA OSTANU OD VASKRSA: Ljudi su poludeli za ovim jelom, evo kako ih iskoristiti (RECEPT)
Jaja, Foto: Profimedia

SJAJNA FORA

ŠTA RADITI SA JAJIMA KOJA OSTANU OD VASKRSA: Ljudi su poludeli za ovim jelom, evo kako ih iskoristiti (RECEPT)

Evo odličnog recepta i načina da ih iskoristite

Objavljeno:

Verujemo da svake godine nailazite na isti problem. Praznične svečanosti su završene i ostalo je još mnogo hrane.

Kada je Vaskrs u pitanju, posebno je teško smisliti šta raditi sa svim tim kuvanim jajima.

Evo odličnog recepta i načina da ih iskoristite!

Sastojci:

Za nadev:

200 g brašna

90g maslaca

70ml vode

5 kuvanih jaja

1 veza mladog luka

150-200g šunke

Za nadev:

5 jaja

200g kisele pavlake

100ml mleka

parmezan

Priprema:

Najpre iseckajte mladi luk koji ćete odmah i ispržiti. U jednu posudu sjedinite: brašno, so, izmrvljeni puter i hladnu vodu. Potom umesite testo, a onda ga razvucite i stavite u tepsiju za tart. Zatim iseckajte šunku, pa je sjedinite sa proprženim lukom. Na red su došla kuvana jaja koja treba iseći na kolutove. Kada to završite sipajte luk i šunku preko testa, pa poređajte iseckana jaja. Ostala jaja umutite sa pavlakom, mlekom i parmezanom, pa sve lepo prelijte.

Zagrejte rernu na 180°C i pecite oko 30 minuta.

Prijatno!

Bonus video

02:23

FARBANJE JAJA JE MNOGO STARIJE OD HRIŠĆANSTVA? Etnolog otkriva kad je običaj nasto i zašto čuvarkuću NIPOŠTO NE TREBA UNIŠTAVATI!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.