NE STAVLJA SE SVE U FRIŽIDER, A BITNO JE I U KAKVIM POSUDAMA JE ČUVATE! Evo kako da vam hrana DUŽE POTRAJE
Hrana, Foto: Profimedia

koristi trikovi!

NE STAVLJA SE SVE U FRIŽIDER, A BITNO JE I U KAKVIM POSUDAMA JE ČUVATE! Evo kako da vam hrana DUŽE POTRAJE

Da li je ono što nam je do sada određivalo datume isteka roka zaista validno il

Objavljeno:

Bacanje hrane dešava se svake sekunde u nezamisivim količinama širom sveta.

Da li je razlog za to pravi ili je ipak samo varka da je hrana loša? Kako iskoristiti pun kapacitet hrane?

Koliko dugo posle Vaskrsa možete jesti jaja? Pravila nisu ista za ona koja su sve vreme bila izložena na stolu

Ovo su trikovi koji vam mogu pomoći da vam rana potraje dužet, navodi "mondaycampaigns.com"

1.Koristite staklene činije

Hrana
Hranafoto: Profimedia

Kada skladištite hranu u frižider ili zamrzivač, uglavnom se koristimo plastičnim, zgodnim činijama. Međutim hrana poput voća, povrća ili ostaci ručka provereno duže opstaju kada su u staklenoj posudi sa dobrim, čvrstim poklopcem.

2.Razumite datume rokova

Datumi isteka roka nekada umeju da zbune i uglavnom su prva stvar koju pogledamo kada uzmemo hranu sa police u marketu, što je dobro. Međutim, kada vidimo do kada je rok trajanja, to se više odnosi na kvalitet hrane nego na bezbednost. Podrazumeva se da ne treba stajati predugo, ali zakasniti dan-dva pa nekada i tri je sasvim u redu sa nekim proizvodima jer se ništa loše neće dogoditi. Čitajte oznaku kao "najbolje je da se koristi do...", jasno navodi kada je najbolje da se pojede nešto, ali ne znači da je štetno čim otkuca ponoć tog dana.

3.Bitno je koju hranu stavljate u frižider

Čućete mnogo kontradiktornih saveta o tome koju hranu hladiti, a koju ostaviti na sobnoj temperaturi. Hrana koja nije najpogodnija za frižider su ceo paradajz, lubenica, krompir, luk, beli luk, med i hleb. Dok sa druge strane namirnice koje treba hladiti su grožđe, džemovi, puteri od orašastih plodova, tortilje, kuvana hrana, jabuke, patlidžan, bobičasto voće, brokoli, šargarepa, celer i lisnato povrće.

Frižider
Frižiderfoto: Profimedia

4.Kačite banane iznad ostalog voća

Ovo zvuči čudno i nećete se možda setiti ovoga, dok ne probate jednom. Nakon toga postaje dobra navika. Razlog ovome jeste taj što se banane kada su sa ostalim voćem, vrlo brzo kvare ili dobijaju one fleke. A to sprečava taj samostalni viseći položaj.

5.Napravite smuti

Smuti
Smutifoto: Profimedia

Voće i povrće koje je već omekšalo i na izdisaju je, stavite u blender i napravite od njega odličan sok, tačniije smuti. Možete se igrati kombinacijama voća i povrća, ili odvojiti i uživati u različitim. Eto, produžili ste omekšanom voću život još malo, a sigurno je lepše popiti ga nego pojesti, kada je osećaj "mljackav".

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.