DOMAĆICE, OVAJ TRIK ZA UKLANJANJE NEPRIJATNOG MIRISA SA RIBE MORATE DA ZNATE: Nestaće kao da ga nikada i nije bilo
Riba, Foto: Printscreen/youtube/SašinaKuhinja

trik

DOMAĆICE, OVAJ TRIK ZA UKLANJANJE NEPRIJATNOG MIRISA SA RIBE MORATE DA ZNATE: Nestaće kao da ga nikada i nije bilo

Iako ukusna, jela od ribe mogu da bude nezgodna za pripremu zbog neprijatnih mirisa koji se šire kuhinjom, a onda i celim domom

Objavljeno:

Riba se u Srbiji jede ne tako često,ali je obavezna na trpezi kada je post. Iako ukusna, jela od ribe mogu da bude nezgodna za pripremu zbog neprijatnih mirisa koji se šire kuhinjom, a onda i celim domom.

Miris pečene ili pržene ribe teško je izluftirati ili ukloniti, što iz prostorija, što sa ruku ili sudova u kojima je pripremana, pa nije zgoreg unapred znati rešenje.

Riblja salata, Oslić
foto: Printscreen/youtube/SašinaKuhinja

Ukoliko je riba duže vremena stajala u posudi u kojoj je pripremana, dovoljno je da u istoj prokuvate crni čaj. Miris će nestati kao da ga nikada nije ni bilo.

Prilikom pripreme ribe, u ulje u kome se riba prži ili peče dodajte nekoliko kapi limunovog soka, a posudu u kojoj ćete je držati do služenja istrljajte polovinom limuna.

Miris sa ruku možete ukloniti talogom od crne kafe - jednostavno ih istrljajte i operite sapunom. Dok pripremate ribu, otvorite prozore i pustite da vazduh cirkuliše, a možete napraviti i prirodni osveživač prostorije.

Oslić
foto: Prinstcrveen/Vranjska plus

Skuvajte vodu sa korom limuna, kada se ohladi sipajte je u bocu sa raspršivačem i koristite za osvežavanje vazduha u prostorijama. Osim toga, možete sipati sirće u posudu i ostaviti je neko vreme da stoji na jednom mestu. Neprijatni mirisi nestaće za tili čas.

Majke i snajke:

00:53

Majke snajke

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.