ŠARE NA JAJIMA NIKADA NEĆE BITI LEPŠE: U vodu u kojoj ih KUVATE STAVITE JEDAN SASTOJAK, ODUŠEVIĆETE SE
Jaja, Foto: Dragana Udovičić

trik

ŠARE NA JAJIMA NIKADA NEĆE BITI LEPŠE: U vodu u kojoj ih KUVATE STAVITE JEDAN SASTOJAK, ODUŠEVIĆETE SE

Dobro promešajte, pa vodu sipajte u šerpu i ubacite 7 belih jaja. stavite jaja na srednju vatru da se kuvaju, a kada voda proključa kuvajte još 10 minuta

Objavljeno:

Domaćice farbaju jaja za Uskrs od Velikog četvrtka do subote, sve zavisi od navike i običaja koji se poštuju u toj kući. Ne brinite, ne možete da pogrešite, važno je samo ofarbati ih do subote, dan pred Uskrs.

Da bi ste dobili najlepše ofarbana jaja isprobajte trik sa limuntusom i dobijte neverovatne šare!

Kada se približimo Uskrsu, najradosnijem hrišćanskom prazniku, počinemo da istražujemo kreativne i praktične načine za ukrašavanje i farbanje jaja. Ukoliko želite da jaja u uskršnjoj korpi ove godine budu unikatna i imaju posebnu šaru, a hoćete da izbegnete nered i uštedite vreme – ovaj trik će vam se jako dopasti.

Uskršnja jaja, Uskršnji post
foto: Beta/Dragan Gojić

Potrebno je da u vodu sobne temperature sipate punu kašiku limuntusa (limunske kiseline). Dobro promešajte, pa vodu sipajte u šerpu i ubacite 7 belih jaja. stavite jaja na srednju vatru da se kuvaju, a kada voda proključa kuvajte još 10 minuta.

Razmutite željenu boju za jaja u čaši sa vodom i dodajte kašiku alkoholnog sirćeta. Promešajte da se sjedini, pa ubbacite jedno jaje. Kašikom vadite i ubacujte jaje iz boje, prelivajte ga bojom – sve dok ne dobijete nijansu koja vam se dopada.

Prodaja uskršnjih jaja na Trgu Nikole pašića, Uskršnja jaja, Trg Nikole Pašića
foto: Filip Plavčić

Ljubičastu boju za jaja možete dobiti i na prirodan način – farbanje jaja borovnicama ili crvenim kupusom. Izvadite jaje iz boje na ubrus da se osuši. Posle 5 minuta dobiće peskast izgled zbog limunske kiseline, šara će vas iznenaditi. Ukoliko primenite ovu tehniku, ne morate ukrašavati dodatno jaja, jer će zaista biti unikatno dekorisana.

Premažite jaja uljem i poređajte u uskršnju korpu. Komentari na Internetu za ovu dekoraciju su pozitivni i mnogi su oduševljeni kako na jednostavan način i bez nereda, možete dobiti prelepu nijansu i šaru na uskršnjim jajima.

Običaji za Uskrs:

02:56

OBIČAJI KOJI SE VEZUJU ZA USKRS! Sveštenik Petrić objasnio šta NIKAKO ove nedelje ne smemo da radimo

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.