TRIK ZA PRŽENJE RIBE KOJI ZNAJU SAMO VELIKI KUVARI: Posle ovoga biće uvek sočna i preukusna
Zaleđena riba, Foto: Tamara Trajković

PROBAJTE!

TRIK ZA PRŽENJE RIBE KOJI ZNAJU SAMO VELIKI KUVARI: Posle ovoga biće uvek sočna i preukusna

Ako je spremite kako treba imaćete odlično jelo koje ne zahteva preterani trud

Objavljeno:

Ako ribu spremite kako treba imaćete odlično jelo koje ne zahteva preterani trud. Ali, postoje i one domaćice koje nisu dovoljno iskusne u kuhinji, pa se dešava da riba koju su pekli u rerni bude suva.

Saznajte koje su to česte greške zbog kojih pečena riba ne uspeva uvek.

Zašto je riba suva kad se peče

U toku posta riba se često jede, a pečena zadržava sokove i zdravija je od one pržene u tiganju. Ako je spremite kako treba imaćete odlično jelo koje ne zahteva preterani trud.Ali, postoje i one domaćice koje nisu dovoljno iskusne u kuhinji, pa se dešava da riba koju su pekli u rerni bude suva. Za to postoje 3 razloga, a u nastavku teksta pročitajte i koja.

Ribu treba da pečete u zagrejanoj rerni. Ako se u isto vreme zagrevaju, svi sokovi će biti u plehu, a vreme pečenja će se produžiti.

Vreme kuvanja

Nemojte da preterujete sa pečenjem. Za ribu je potrebno 20-30 minuta i to ako imate oko 1-2 kg. Da je gotova ukazuje to što se meso lako razdvaja od kosti.

Ignorisanje punjenja

Bilo bi super da ribu napunite povrćem, crnim lukom, svežim biljem, limunom, puterom… Ovo povećava njenu sočnost i poboljšava ukus.

Bonus video

03:14

NIZAK VODOSTAJ MUKA ZA RIBOLOVCE! Nautičar za Kurir TV: Visoke temperature prave poseban problem, na 28 stepeni RIBA JE SKUVANA!

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.