SAMO OVAKO SE SPREMA ZAPRŠKA ZA BELU ČORBU: Brašno VAM NE TREBA, otkriven je ZDRAVIJI NAČIN
Čorba u šerpi, Foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

njami

SAMO OVAKO SE SPREMA ZAPRŠKA ZA BELU ČORBU: Brašno VAM NE TREBA, otkriven je ZDRAVIJI NAČIN

Zaprška se sprema na zdrav način koji do sada niste znali

Objavljeno:

Ovakvu belu čorbu morate da probate što pre.

Ukućani će odlepiti za ukusom.

Bićete siti par sati.

Zaprška se sprema na zdrav način koji do sada niste znali.

Bela čorba
foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Sastojci

Potrebno je:

500 g pilećeg belog mesa

2 šargarepe

1/2 korena peršuna

1/3 korena pasternaka

100 g celera

Bela čorba
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

3 srednja krompira

1 list lovora

2 kašičice soli

1 kašičica mlevenog bibera

2 kašičice suvog biljnog začina

2 kom žumanaca

1,5-2 dl kisele pavlake

po želji limuna

Bela čorba
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Priprema

Pileće belo meso proprati pod mlazom hladne vode, staviti u lonac sa oko 1,5 l hladne vode, poklopiti i staviti da se kuva.

Kada meso provri, dodati očišćeno povrće i posoliti. Dodati i suvi biljni začin, bibera i list lovora.

Kada meso počne da se odvaja od kosti, isključiti plotnu i procediti tečnost.

Meso i povrće ostaviti da se malo prohladi. Meso odvojiti od kosti i sitno sa iseckati, kao i šargarepu, krompir i celer. Ostatak povrća odstraniti.

Bela čorba
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Proceđenu tečnost vratiti u lonac i dodati iseckano meso i povrće. Proveriti ukus i po potrebi dodati nedostajući začin i staviti da samo malo proključa.

U posebnoj činiji viljuškom umutiti samo žumanca i kiselu pavlaku. Belanca ostaviti za neku poslasticu.

Skinuti lonac sa plotne i u vrelu tečnost sipati tanak mlaz razređene mase od žumanaca i pavlake, uz istovremeno i neprestano mućenje čorbe viljuškom, ali samo po površini čorbe, nikako u dubinu, da se ne naprave grudvice. Tek kada se ulije sva masa, promešati celu količinu čorbe.

Pri serviranju, može se dodati sitno seckani peršunov list, a po po želji i dodatno zakiseliti limunom ili sirćetom.

Bonus video:

00:45

Rašina kuhinja: Kako se sprema kafanska čorba?

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.