PRAZNIČNA JELA
DODAJTE 2 KAŠIKE OVOG SASTOJKA U RUSKU SALATU I BIĆE JOŠ UKUSNIJA: Niko ne zna da samo TO DAJE KREMAST UKUS
Bez ove poslastice ne počinjemo ni jedan praznik
Ukusan i jednostavan recept za ovo praznično zadovoljstvo nas uvek iznenadi. Spremaju ga svi slovenski narodi, u Poljskoj kažu da je potekla od njih a ne iz Rusije, a u Rusiji se pravi potpuno drugačije. Kako god bilo Ruska salata, je za nas iz Srbije. Šalu na stranu, svakako je veliki deo naše tradicije.
Evo jednog novog rcepta za Rusku salatu. Ne znamo koji je tačan, i koji originalan, ali ovaj je sigurno najukusniji.
Sastav:
- Grašak…200 gr
- Krompir…200 gr
- Šargarepa…200 gr
- Šunka…200 gr
- Jaja…4 kom
- Kiseli krastavčići…5 kom
- Pavlaka…2 supene kašike
- Majonez…250 gr
- Senf…1 kafena kašičica
- Limunov sok…malo, par kapi
- So, Biber, Peršun (količina po ukusu)
Priprema:
Očišćen krompir i šargarepu iseckati na kockice i sa graškom staviti da se kuva. U vodu za kuvanje možete dodati malo peršuna. Staviti jaja da se kuvaju pa kada budu tvrdo kuvana, oljuštiti ih i iseckati na kockice. Krastavčiće i šunku (ako nemate šunku, može i kuvano belo meso ili kuvanu junetinu) takodje sitno iseckati. Sve sastojke sjediniti i dodati majonez , jednu kašičicu senfa i nekoliko kapi limunovog soka. Sve dobro promešati. Ako je suviše gusto, dodati 2 kašike pavlake. Posoliti i pobiberiti i ostaviti u frižider da se hladi do služenja.
Prijatno!
Kako da vam ruska salata uvek ispadne vrhunski (VIDEO):
(Espreso/Moje ukusno)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!