Kačamak, Foto: Printscreen Youtube / Milan Strasni 2
POST NA VODI
SELJAČKI KAČAMAK SA CRNIM LUKOM NA VODI: Jelo za POSLEDNJU NEDELJU POSTA od kojeg će vam ići VODA NA USTA
Pravo jelo za poslednju nedelju posta na vodi
Objavljeno:
Ako ste odlučili da postite pred ovaj Uskrs, onda vam ova poslednja nedelja posta neće teško pasti uz starinski recept za seljački kačamak. Ovo je zaista posni specijalitet.
Sastojci za postan kačamak sa lukom:
- 1/2 kg kukuruznog brašna,
- 2 glavice crnog luka, ili mladi luk
- 1 l vode,
- prstohvat soli.
Postan kačamak sa crnim lukom se priprema na sledeći način:
- U litar posoljene vode koja vri lagano sipati pola kilograma kukuruznog brašna. Dok sipate neprestano mešajte kako se ne bi stvorile grudvice.
- Kad se kukuruzno brašno dobro ukuva na tihoj vatri (oko 20 minuta), ostaviti na toploj ringli da se prokrčka još oko pola sata.
- Crni luk iseckati, prodinstati ga na malo vode dok ne omekša, i malo posoliti.
- Sipati kačamak u tanjir, a preko kačamaka sipati kašiku pripremljenog crnog luka i služiti.
MAJKA OPASNICA MEŠA I KUKOM I STRUKOM! Htela da pokaže KAČAMAK FIGURU, pa se zanela sa Rašom: BILO JE JAKO PRISNO:
(Espreso/Posna jela)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!