ČUVAJTE BRAŠNO NA OVOM MESTU I TRAJAĆE VAM I DO DVE GODINE: Evo kako se PRAVILNO RADI, sačuvajte ZDRAVLJE
Brašno, Foto: Profimedia

TRIK

ČUVAJTE BRAŠNO NA OVOM MESTU I TRAJAĆE VAM I DO DVE GODINE: Evo kako se PRAVILNO RADI, sačuvajte ZDRAVLJE

Brašno je sastavni deo svake ozbiljne kuhinje

Objavljeno:

Neko voli da kuva sa brašnom, neko bez, ali oni koji vole da mese i spremaju peciva nemaju baš mnogo alternativa. Brašno je, hteli ili ne sastavni deo svake ozbiljne kuhinje. Mnoge domaćice ga redovno kupuju i ređaju zalihe, ali važno je pravilno ga uskladištiti. Jer verovali ili ne i brašno ima svoj rok trajanja.

Brašno većina drži u kuhinji, ili ostavi, međutim, to nije idealna tehnika za skladištenje ove neophodne namirnice.

zamrzivač
foto: Profimedia

Belo, pšenično brašno bi, nakon kupovine, trebalo da se stavi u zamrzivač na 48 sati, da bi se sva eventualna jajašca štetočina, koja bi mogla da se nađu u njemu, uništila.

Nakon toga bi brašno trebalo da stavite u čistu, suvu i hermetički zatvorenu kutiju koju ćete staviti na tamno i hladno mesto. Ukoliko takvu kutiju stavite u frižider, rok trajanja ćete mu produžiti na čak dve godine. Međutim, ako planirate da potrošite brašno u roku od godinu dana od dana otvaranja pakovanja, onda možete da ga držite i u ostavi.

U OVOJ VODENICI GLAVNA MONETA JE POVERENJE: Dragan ostavlja brašno bez nadzora, mušterije same daju novac I ZANIMLJIVE PORUKE:

06:46

U OVOJ VODENICI GLAVNA MONETA JE POVERENJE: Dragan ostavlja brašno bez nadzora, mušterije same daju novac I ZANIMLJIVE PORUKE

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.