RECEPT
STARINSKI SPECIJALITET OD SAMO 100 DINARA SAVRŠEN ZA DORUČAK: Nije bilo kuće koja NIJE MIRISALA NA OVO!
Mekike vole svi, i stari i mladi
Sočne, vazdušaste, mekane, vrele mekike - najprostije jelo, a najdraže svima. Za doručak ili večeru - svejedno je, zna se da će nestati očas posla sa trpeze...
Ovaj starinski specijalitet je i jeftin, da ne može biti jeftiniji - u suštini vam za isti treba samo brašno, ako ga pravite u posnoj varijanti, ili jedno jaje ako se odlučite za mrsnu verziju. Obrni okreni, ovaj specijalitet ne prelazi 100 dinara, s obzirom da začine poput kvasca, soli, mleka uvek imamo u kući.
Mekike vole svi, i stari i mladi, a mogu se jesti na stotinu načina - uz šećer i orahe, omiljeno slatko, med, puter i džem, čokoladni krem, ili uz sir, kiselo mleko, jogurt, šunku, pršutu... Ma, mogu i same, bez ičega! I tako ih obožavamo, samo da su tople.
Potrebni sastojci:
*500 grama belog brašna
*jedna kesica suvog kvasca
*kašičica soli
*jedno jaje (ako postite, može i bez jaja)
*4 decilitara mlake vode (ili mešavina mleka i vode)
(Espreso / Blic žena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!