PROJA NA VODI IDEALNA ZA POSLEDNJU NEDELJU USKRŠNJEG POSTA: Samo uz ovaj TRIK vam se neće LEPITI ZA TEPSIJU
Proja, Foto: Profimedia

RECEPT

PROJA NA VODI IDEALNA ZA POSLEDNJU NEDELJU USKRŠNJEG POSTA: Samo uz ovaj TRIK vam se neće LEPITI ZA TEPSIJU

Ukus je fantastičan

Objavljeno:

Uskršnji post se polako bliži kraju i pripremamo se za najveći hrišćanski praznik. Poslednja nedelja posta posti se na vodi i evo jednog recepta za proju. Može se jesti za bilo koji obrok, a ukus je fantastičan.

Pogledajte recept.

Proja
foto: Printscreen

Pomešati:

oko 380 g kukuruznog brašna (žuto fino, a ne palenta; toliko sam imala u kesi)

1 prašak za pecivo

1 kašičica himalajske soli

oko 500 ml mlake vode (dodavati po malo sve dok se ne postigne žitkija, tj. ređa masa)

Sipati u pleh za mafine, ali obavezno u korpice od papira, jer ovde nema masnoća - ovo je dijet restriktivna proja i da nema korpica ne bi se moglo izvaditi, jer bi sve zalepilo.

Proja
foto: Printscreen/youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Proja, kao i hleb služi samo za doručak.

Pošto je vreme posta ne možemo jesti proju uz jogurt, već samo uz dosta sveže salate.

Prijatno!

Pogledajte šta kinezi jedu za doručak:

04:28

Šta Kinezi jedu za doručak?

(Espreso/ZamesiUmesiIspeci)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.