SPLIĆANIN IZBACIO SAMO JEDNU NAMIRNICU I POČEO MRŠAVITI KAO LUD: Evo koliko je KILA izgubio
Ilustracija, Foto: Profimedia

šok

SPLIĆANIN IZBACIO SAMO JEDNU NAMIRNICU I POČEO MRŠAVITI KAO LUD: Evo koliko je KILA izgubio

Splitski muzičar, kako kaže, odrekao se svega nekoliko namirnica i uveo novinu u svoj život zbog koje je smršao više od šezdeset kilograma

Objavljeno:

Bez posebnog plana ishrane, bez fitnes instruktora i savetnika, bez nutricioniste, Splićanin Domagoj Kliškinić zdravom i besplatnom metodom smršavio je više od 60 kilograma. Uveo je jednu promenu u svoj svakodnevni život – hodanje i kretanje.

„U vreme regrutovanja sam već imao 115 kilograma, tako da sam još bio mlad čovek. U najdebljoj fazi, koja je trajala godinama, imao sam 155, a danas održavam dobru težinu od devedeset tri. Moje navike u ishrani su bile u komi, kao i moj noćni radni ritam; ali tako je sada! Samo sam malo promenio način na koji se hranim, naime, ujutru manje jedem u pekari i počeo sam da hodam. Gotovo sve ostalo je ostalo isto', rekao je Domagoj.

Najveći porok mu je, kaže, bila koka-kola koju je pio svaki dan. Drastično je smanjio unos gaziranih pića, ujutru umesto pekarskih proizvoda jede voće, a presudna je, kaže, šetnja Marjanom. Iako je bio zdrav, ne puši i ne pije previše često, bolest njegovog oca, koji muku muči sa šećerom, uslovila je da zbog viška kilograma donese odluku da se promeni.

Kretanje je ključ

Noge, Hodanje, Pešačenje, Trčanje
foto: Profimedia

„Počeo sam da hodam. Uvek sam, čak i u detinjstvu kao 'debeo dečko', bio malo lenj, da tako kažem. Dok su ostale devojke iz parka kod bivšeg doma Avnojeve svirale balun, ja sam svirala gitaru. Uskočio bih u igru baš kada je neko hitno trebao, pa bi me stavili na gol da bih onda, normalno, primao golove. „Fizičke aktivnosti su mi bile nula bodova“, priseća se Domagoj, čiju je ishranu u kombinaciji sa genetikom i neaktivnošću dovela do „preteranog“ stanja.

Počeo je laganim šetnjama po Marjanu, planinskim stazama, svaki dan, kad god je mogao, između sat i po i tri sata dnevno. Šetao je, kaže, po svakom vremenu, pa i po kiši!

„Pritom nikad nisam ni trčao, samo sam žustro hodao. Nisam čak ni smanjio obroke, mislim da sada čak i jedem više. Jedino što sam smanjio je unos gaziranih pića i ujutro jedem nekoliko komada voća umesto peciva iz pekare', rekao je Domagoj.

(Espreso/Slobodnadalmacija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.