DETERDŽET ZA SUDOVE JE ODLIČNO SREDSTVO: Ali ga nikako ne koristite za čišćenje ovih stvari!
Sudovi, Foto: Profimedia

veća šteta nego korist

DETERDŽET ZA SUDOVE JE ODLIČNO SREDSTVO: Ali ga nikako ne koristite za čišćenje ovih stvari!

Gumeni i plastični delovi vodokotlića mogu se vremenom oštetiti deterdžentom za suđe

Objavljeno:

Deterdžent za sudove može se smatrati višenamenskim sredstvom za čišćenje, ali određene površine poput kožnog nameštaja ili tepiha ne bi trebalo da tretirate deterdžentom za sudove.

Zbog svoje namene za uklanjanje čvrstih, masnih mrlja sa posuđa deterdžent za sudove može da ostavi tragove na predmetima poput kožnog nameštaja, vodokotlića, tepiha pa čak i vašeg automobila.

Vodokotlić

Gumeni i plastični delovi vodokotlića mogu se vremenom oštetiti deterdžentom za suđe. Mada se može činiti da je to jednostavan i brz način da očuvate svoj toalet čistim i svežim, bolje je da kupite proizvode napravljene posebno za vašu WC šolju, kako ne biste imali problema u budućnosti.

Tepih

Šampon za tepihe ima odgovarajuću količinu pene i konzistenciju kako bi osigurao da ne upije previše vode u tepih, a mokar tepih znači buduću plesan. Osim toga, deterdžent za pranje suđa ostavlja drugačiji talog od šampona za tepihe, što ga čini težim za uklanjanje sa vlakana.

Tepih
foto: Profimedia

Kožni nameštaj

Korištenje vode, pomešane sa bilo čim, za čišćenje kože može ostaviti tamne mrlje koje nikada više ne možete otkloniti.

Međutim, postoji još razloga za to da ne koristite deterdžent za sudove na koži.

Kožni predmeti napravljeni su od životinjske kože. Zbog toga ima pH nivo koji zahteva razmatranje pri odabiru pravog proizvoda za čišćenje. Mnoga sredstva za čišćenje imaju tendenciju da budu alkalnija, što znači da imaju viši pH nivo, što nije dobro za kožu.

Tako bi brzo čišćenje nameštaja deterdžentom za sudove počelo polako da kvari vaš kožni nameštaj, a sa vremenom uzrokovati pucanje i ljuštenje.

Automobil

Pranje automobila kod kuće štedi novac, ali treba da budete sigurni da koristite adekvatno sredstvo. Deterdžent za suđe nije pravi izbor. On je abrazivan i nije napravljen da dobro reaguje sa farbom automobila. Ukloniće svaki vosak sa vašeg automobila koji sprečava rđu, pa se zato ne preporučuje.

02:31

DIMNJAČAR STEVA NE NAPLAĆUJE ČIŠĆENJE! Meštani Bašaida zovu ga samo da im donese sreću, A NJEGOVA PRIČA KRIJE BROJNE TAJNE SELA

(Espreso/Prva.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.