UMESTO CRVENOG LUKA, TRAVE I ČARAPA URADITE OVO: Ovakva JAJA će biti HIT ovog Uskrsa
Svetlucava jaja, Foto: Printscreen/Youtube/UradiSamaIdeje

MORATE ZNATI

UMESTO CRVENOG LUKA, TRAVE I ČARAPA URADITE OVO: Ovakva JAJA će biti HIT ovog Uskrsa

Ako želite da promenite metodu farbanja jaja, da to ne bude samo lukovina, i trake imamo jedinstveno rešenje za vas!

Objavljeno: 14:17h

Bliži nam se jedan od najdivnijih hrišćanskih praznika, a sve domaćice su počele pripreme za ovaj praznik. Šaranje jaja ove godine učinite kreativnijim i zanimljivijim nego inače!

Farbanje jaja za Uskrs je duga i bogata tradicija koja se u mnogim zemljama praktikuje već vekovima. Ova običaj ima svoje korene u hrišćanstvu jer jaja simbolizuju uskrsnuće i novi život.

Jaja se u brojnim zemljama tradicionalno farbaju u crvenu boju, koja simbolizuje krv koja je prolivena za spasenje sveta. Ali, u današnje vreme ljudi su počeli da eksperimentišu s različitim bojama i uzorcima kako bi dodali sopstveni pečat tradiciji. Tako su se pojavile razne tehnike farbanja jaja poput natapanja u lukovinu, bojenja voskom i slično.

Ove godine, jedan novi trend posebno privlači pažnju, a to su jaja koja izgledaju kao da su posuta šljokicama.

Sve što vam treba za „šljokičasta“ uskršnja jaja je – vino.

Jaja stavite u posudu i dodajte hladno vino po izboru (crno ili belo) i kuvajte dok vino ne zavri i zatim ostavite još 5 minuta da se kuva. Skuvana jaja ostavite da odstoje u posudi s vinom u kojoj su se kuvala barem osam sati, a možete i preko noći. U tom periodu na njima će se pojaviti vinski kamen koji će ljuski dati svetlucavi sjaj kao da je jaje prekriveno šljokicama, prenosi Net.hr.

Jaja kuvana u crnom vinu imaće šljokičastu crvenu boju, a onima koja su se kuvala u belom vinu morate dodati veštačku boju.

00:24

SAMO NEK JE VESELO: Pogledajte slavlje nasred ulice u Beogradu na Vaskrs

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.