OVA BILJKA MOŽE DA SPUSTI KRVNI PRITISAK I HOLESTEROL: U Srbiji raste pored puta, A EVO ZA ŠTA JE JOŠ LEKOVITA
Sremuš, Foto: RINA

paŽnja

OVA BILJKA MOŽE DA SPUSTI KRVNI PRITISAK I HOLESTEROL: U Srbiji raste pored puta, A EVO ZA ŠTA JE JOŠ LEKOVITA

Koristi se u tradicionalnoj medicini za spuštanje krvnog pritiska i holesterola, ali i ublažavanje stomačnih tegoba

Objavljeno:

Uskoro stiže sezona sremuša. Ukoliko ste ljubitelji ove preukusne salate koja je samonikla i ima je u našim šumama, a možete je kupiti i na pijaci, ovo je dobra vest za vas.

Sremuš je zelena biljka koja se naziva i "divlji" ili "medveđi luk", ali i "ubica otrova", jer je jedna od najboljih prirodnih namirnica koja čisti sistem organa za varenje i krv od toksina koji su se taložili u organizmu tokom zime.

Biohemičari tvrde da je sremuš čak zdraviji od belog luka, a zbog obilja alina koji se pod uticajem kiseonika pretvara u alicin, divlji luk podmlađuje krvne sudove i čini ih elastičnim. Sremuš je bogat i etarskim uljima, vrednim mineralnim solima, šećerom, vitaminom C, karotenom.

Ovo blago prirode raste pored potoka i puteva, najviše ga ima u bukovoj šumi. Stručnjaci kažu da ga treba brati u proleće, a najviše tokom aprila i maja. Ima prepoznatljiv miris belog luka, a može da se dodaje u jela od mesa, marinade, a može da se jede i kao salata.

Sremuš
foto: RINA

Koristi se u tradicionalnoj medicini za spuštanje krvnog pritiska i holesterola, ali i ublažavanje stomačnih tegoba, piše east-fruit.com.

Sremuš je odličan i za jačanje imuniteta - štiti organizam od prehlada i gripa, pročišćava disajne puteve, olakšava disanje i umiruje kašalj.

(Espreso/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.