prste da poližeš
ZAPEČENE PALAČINKE U VINSKOM ŠATOU SA ORASIMA: Jednom kada ovo probate POLUDEĆETE ZA NJIMA
Od svih slatkiša, za ovaj smo sigurni da će se baš svima svideti!
Ove palačinke morate napraviti kada želite da udovoljite sebi ili dragim ljudima, i svi će ostati oduševljeni, to vam garantujemo!
Sastojci za palačinke:
- 12 ili malo vise kašika brašna
- prstohvat soli
- ½ kašičice šećera
- 2 jajeta
- 3 kašike ulja
- 2 ½ dl mleka
- 2 ½ dl vode
Priprema:
Umutiti jaja, u njih dodati šećer i so i nastaviti sa mućenjem pa u sve to dodavati mleko, vodu, ulje i na kraju malo po malo brasna. Mutiti dok se ne dobije kompaktna masa i peći palačinke na podmazanom tiganju.
NADEV OD ORAHA
- Sastojci za nadev:
- 200 gr mlevenih oraha
- 40 gr šećera
- 1 vanil šećer
- malo mleka
Priprema:
Mlevene orahe pomešati sa šećerom i vanil šećerom, sve to preliti sa kuvanim mlekom. Ide toliko mleka koliko je dovoljno da se dobije masa koja može da se razmazuje.
ŠATO
Sastojci za šato:
- 3 jajeta
- 50 gr šećera
- 100 ml desertnog belog vina
Priprema:
U posudi umutiti žumanca sa šećerom dok ne postanu penasta. Tada polako uliti vino. Posudu staviti na paru, krem kuvati na pari mešajući ručnom mutilicom sve dok se ne pojave mehurići kao znak vrenja. Krem mora biti gust. Ovim kremom preliti palačinke koje su nafilovane filom od oraha.
ZAPEČENE PALAČINKE U VINSKOM ŠATOU
Postupak je potpuno isti kao kod prethodnog recepta osim što će se napravljeni šato od žumanaca pomešati sa umućenim belancima (šne od 3 belanca i 2 kašičice vanil šećera). Dok je masa od žumanaca još topla, sjediniti je sa belancima i preliti palačinke koje je potrebno zapeći u rerni na 180 stepeni par minuta.
A ovde pogledajte aprilski sneg u Čačku:
(Espreso/Praktična žena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!