OVO POVRĆE SE JEDE TOKOM MAJA I JUNA, A NISTE NI ZNALI ZA OVO: Može da SNIZI HOLESTEROL i utiče na OVU STVAR
Tikvice, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sabi

UPOZORENJE

OVO POVRĆE SE JEDE TOKOM MAJA I JUNA, A NISTE NI ZNALI ZA OVO: Može da SNIZI HOLESTEROL i utiče na OVU STVAR

Ovo povrće najbolje je tokom maja i jula. U pitanju su tikvice koje pored svega navedenog imaju i brojna lekovita dejstva

Objavljeno:

Ovo povrće je dostupno tokom cele godine, što je jedna velika prednost, jer možete da ga jedete veoma često, što će vašem zdravlju da mnogo toga dobrog donese. Skoro svi njeni delovi su jestivi.

Ipak, ovo povrće najbolje je tokom maja i juna. U pitanju su tikvice koje pored svega navedenog imaju i brojna lekovita dejstva.

Tikvice za holesterol

Tikvica je jedna od retkih namirnica koja je bez holesterola, a samim tim je možete uključiti u svoju ishranu za snižavanje holesterola. Rastvorljiva vlakna mogu da ometaju apsorpciju holesterola. Ovo pomaže da snizite nivo lošeg ili LDL holesterola u krvi.

Tikvice za mršavljenje

TIkvice, Palačinke
foto: Printscreen/YouTube/Panna Lesia

Možda ćete biti iznenađeni ako čujete da će vam konzumiranje tikvica pomoći da značajno izgubite težinu. One imaju izuzetno malo kalorija, ali to vam daje osećaj sitosti. Zbog toga, jedenje tikvica je odličan način da zadovoljite apetit bez preteranog unošenja kalorija.

Tikvice za probavu

Zahvaljujući svom bogatom sadržaju vlakana, tikvica za probavu predstavlja idealnu namirnicu. Međutim, uverite se uvedete vlakna u ishranu postepeno. Suviše brzo povećanje dijetetskih vlakana u ishrani može dovesti do nadimanja, grčeva u stomaku, pa čak i do gasova.

(Espreso/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.