SVI MISLE DA JE OVO ZDRAVO, A MANJE KALORIJA IMA PICA AKO JE POJEDETE ZA DORUČAK: Nećete verovati
Spremanje doručka, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

PAZITE DOBRO

SVI MISLE DA JE OVO ZDRAVO, A MANJE KALORIJA IMA PICA AKO JE POJEDETE ZA DORUČAK: Nećete verovati

Sajmon preporučuje da dan započnete “obrokom koji sadrži balansirane količine zdravih masti, vlakana, složenih ugljenih hidrata i proteina”

Objavljeno:

Ukoliko i vi spadate u grupu ljudi koja smatra da su pahuljice jedan od najzdravijih vidova doručka, varate se!

Pahuljice mnogima jesu najčešći oblik doručka, kako zbog toga što se spremaju izizetno brzo, tako i zbog opšteprihvaćenog mišljenja da su zdrave. Međutim, nutricionisti smatraju da je većina pahuljica toliko hranljiva da je zapravo bolje pojesti parče pice!

Naime, oni ističu i da jedno prosečno parče pice i porcija pahuljica sadrže skoro isti broj kalorija, ali dodaju da pica čak sadrži i izvestan broj proteina, koji će vas duži vremenski period držati sitim.

Nutricionistkinja Čelsi Ejmer dodaje i da pica sadrži više masti, a manje šećera nego većina pahuljica koje se mogu naći u prodavnicama, tako da vam pica neće izazvati nagli skok šećera. Svakako da ovo ne znači da svako jutro treba da doručkujete picu!

“Dobra stvar u vezi sa picom, u poređenju sa mnogim pahuljicama koje se mogu naći u prodavnicama, ona sadrži balansiranu količinu proteina, masti i ugljenih hidrata. Pahuljice, s druge strane, uglavnom sadrže previše šećera”, kaže nutricionista Sajmon Jurkiv.

Sajmon preporučuje da dan započnete “obrokom koji sadrži balansirane količine zdravih masti, vlakana, složenih ugljenih hidrata i proteina”. Za primer je uzeo ovsenu kašu ali onu u koju ćete dodati kašiku kikiriki putera.

Bonus video

00:14

6 DANA JEDE ZDRAVU HRANU, SEDMI JE DAN ZA VARENJE! Livija izgleda TOP, a jede 9.000 kalorija: 6 KROFNI ZA DORUČAK, MAFINI, ČIPS...

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.