LJUDI GA BUKVALNO STALNO JEDU: Ovaj kolač vas može ubiti za par minuta, a mnogi za to nemaju pojma
Kolač, ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Cookrate - Cakes

SVAŠTA!

LJUDI GA BUKVALNO STALNO JEDU: Ovaj kolač vas može ubiti za par minuta, a mnogi za to nemaju pojma

Rezultat ovakvog postupka je lepljiva masa koja se formira u kuglice

Objavljeno:

Poznati japanski kolačići "Mochi" napravljeni od riže, koji se u Japanu jedu tokom novogodišnjih praznika, mnoge su koštali života.

Nedavno je u toj zemlji dvoje ljudi umrlo, a nekoliko njih je u kritičnom stanju, zbog gušenja ovim kolačem koji dolazi u mnogo ukusa.

Evo kako se Mochi pravi.

To su zapravo mala, okrugla peciva izrađena od mekane i gumene riže, koja se najpre zagrevaju na pari, a potom udaraju i gnječe.

Rezultat ovakvog postupka je lepljiva masa koja se formira u kuglice i peče ili kuva. Dolazi u više varijanti. Japanske porodice za Novu godinu jedu Moči koji se kuva u supi od povrća.

Pitate se zašto je toliko opasan? Evo i razloga.

Zato što je vrlo ljepljiv. Moči kolačić morate dobro sažvakati pre nego što ga progutate. Ljudi kojima je teško da žvaću, poput starijih baka i deka bez zuba ili male dece, teško će ga pojesti. Ukoliko se pošteno ne sažvaće, a proguta se, može se zaglaviti u grlu i dovesti do gušenja, zbog svog lepljivog materijala.

Prema japanskim medijima, čak 90% ljudi koji su završili u bolnici zbog gušenja tokom prazničnih obroka, bili su stariji od 65 godina.

Jedini siguran način jedenja ovog dezerta je uporno i dugo žvakanje, ili sečenje na manje komadiće. Japanske vlasti svake godine upozoravaju svoje građane da paze kako jedu Moči, ali i pored toga, svake godine bude žrtava, otkrio je BBC.

Na videu ispod možete pogledati kako se on pravi.

Bonus video

04:13

Ovako se pravilno seče slavki kolač! Važne činjenice o krsnoj slavi

(Espreso/Srbijadanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.