SIPAJTE OVO I OTERAĆETE BUBAŠVABE IZ SVIH PROSTORIJA U KUĆI: Jeftinije rešenje ne postoji, i VEĆ GA IMATE
Bubašvaba, Foto: Profimedia

ZAPAMTITE

SIPAJTE OVO I OTERAĆETE BUBAŠVABE IZ SVIH PROSTORIJA U KUĆI: Jeftinije rešenje ne postoji, i VEĆ GA IMATE

Ovo rešenje za bube će vam olakšati život:

Objavljeno: 11:55h

Njadosadnije i najupoznije bube su bubašvabe. Na žalost, sve su češće, a sve je teže boriti se protiv njih- evo savet akoji će vam pomoći:.

1. Soba bikarbona i šećer

Soba bikarbona, šećer i čaša vode na crnoj podlozi, jednostavna je, ali učinkovita mešavina, koja brzo donosi željene rezultate u vidu znatnog smanenja populacije bubašvaba. Ipak, prvo morate otkriti, ako još niste, gde se šetači kriju.

Evo što vam treba za početak:

  • Soda bikarbona
  • Šećer
  • Posuda ili čaša

Soda bikarbona nije otrovna kao borna kiselina, pa će se lagano mešati sa želudčanom kiselinom bubašvaba, uzrokujući laganu, ali sigurnu smrt.

Pomešajte istu količinu sode bikarbone i šećera (1/4 je dobar početak). Sve što treba da uradite jeste poprskate željeno područje na kome ste videli bubašvabe. Postupak ćete morati da ponovite više puta kako biste bili sigurni da sredstva ima dovoljno da ubije bubašvabe. Šećer nije smrtonosni deo mešavine, ali se dodaje kako bi ih privukao.

2. Borna kiselina

Borna kiselina je jedan od najboljih ubica bubašvaba, mrava i raznih drugih štetočina. Što se tiče bubašvaba, dokazano je učinkovita, zbog čega je jedno od najčešće korišćenih sredstava za tu svrhu.

Ipak, borna kiselina je opasna, stoga je držite van domašaja ece i kućnih ljubimaca.

Bubašvaba
foto: Profimedia

Reč je o otrovu i dugotrajna izloženost bornoj kiselini može uzrokovati bolest, a gutanje, trovanje.Bubašvabe će sigurno umreti ako dođu u dodir s bornom kiselinom, ali ima nekoliko napomena koje treba uzeti u obzir prilikom korišćenja borne kiseline u domu.

Potrebna je samo lagano posipati prah po podu (previše, neće biti učinkovita).

Borna kiselina nije učinkovita kada je vlažna.

Cilj je da "prođu" preko prašaka borne kiseline, što je teško, ako su u ćoškovima ili ispod ormarića.

Nakon što stavite kiselinu, bubašvabe će je pokupiti pipcima, nogama i telom, pa će tokom timarenja, progutati kiselinu, što će rezultirati smrću.

A ovde pogledajte šta savetnik kaže o bubašvabama i bubarusama:

01:57

BUBAŠVABE, SMRDIBUBE I PACOVI MUČE STANARE JEDNE ZGRADE: Upravnik zgrade kaže da REŠAVAJU probleme na vreme (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.