U POSLASTIČARNICI UVEK DODAJU OVAJ SASTOJAK U FIL ZA KREMPITU: Sve vreme je bio TAJNA, sad je otkriveno
Krempita, Foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

isprobajte

U POSLASTIČARNICI UVEK DODAJU OVAJ SASTOJAK U FIL ZA KREMPITU: Sve vreme je bio TAJNA, sad je otkriveno

Kremu stavite na pleh za palačinke, prekrijte drugim listom isečenim na četvrtine i pospite šećerom u prahu

Objavljeno:

Prvi put kada je praviš vidiš sve greške koje praviš, drugi put je već nešto, a treći put si majstor krempita, pa što duže znaš krempitu, više ti se sviđa

Krem:

– 6 jaja

– 1 vanilin šećer

– 10 kašika šećera

– 6 kašika brašna

– 1 litar mleka

– 2 kašike gustine

- 1 kesica šljake ili 2 kašike slatke pavlake

Krem za visoku krempitu:

Krempita, Kolač
foto: Printscreen/Youtube/ savurosTV

– 6 jaja

– 20 kašika šećera

– 2 vanilin šećera

– 1 kutija (400g) gustine

– 6 kašika brašna

– 5 dc vode

– 2 litra mleka

Priprema: Umešajte jaja, šećer i vanilin šećer, dodajte brašno i skuvajte u mleku. To znači mešanje na laganoj vatri najmanje 10-15 minuta dok ne postane gusta masa. Kada se smesa malo ohladi dodati pripremljenu šljaku i lagano izmešati. Kremu stavite na pleh za palačinke, prekrijte drugim listom isečenim na četvrtine i pospite šećerom u prahu.

Za visoku krempitu:

Pomešajte 6 žumanaca sa 10 kašika šećera i dodajte konzistenciju pomešanu sa vodom i brašnom, pa prokuvajte u mleku. Umutite čvrst sneg od 6 belanaca i 10 kašika šećera, pa ga lagano umešajte u malo ohlađenu kremu i sipajte u dublji pleh između dva lista, a gornji već iseći na kockice za lakše sečenje. Ovo je samo recept za kremu jer ga koristim ne samo za krempitu već i za princeskrofne, ali može da se koristi na milion načina. Izvor: coolinarka.com

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.