PALAČINKE SA 1000 RUPICA JOŠ NISTE JELI: Vazdušastije su nego SRPSKE, a ukus će vas KUPITI ZA CEO ŽIVOT (RECEPT)
Palačinke, Foto: Printscreen: Instagram/ les_trois_truffes

UKUSNO

PALAČINKE SA 1000 RUPICA JOŠ NISTE JELI: Vazdušastije su nego SRPSKE, a ukus će vas KUPITI ZA CEO ŽIVOT (RECEPT)

Uksunije nego ijedne

Objavljeno: 19:42h

Mnogo je danas recepata za kolače i torte od sorte, ali nekako svima zaikgra srce i stomak čim se pomenu palačinke.

A recept za one prave ima svaka nacionalna kuhinja, ma svaka kuća...

Danas vam predlažemo da napravite egzotičnu verziju najpoznatije i najpristupačnije poslastice na svetu, a rekli bismo i najzabavniju.

To su palačinke sa hiljadu rupica - znani još i kao baghrir, poreklom su iz Maroka i Alžira, a služe se najčešće za doručak, slatke ili slane, po želji.

Sastojci:

250 g pšeničnog griza

100 g glatkog brašna

1 kašika suvog kvasca

1 kašičica praška za pecivo

1 kašika šećera

500 ml tople vode

so

Priprema

1. Pomešajte sve suve sastojke - griz, brašno, prašak za pecivo, kvasac i šećer, prebacite ih u blender.

2. Suve sastojke prelijte toplom vodom i mutite pet minuta. Dobijenu smesu izlijte u posudu, pokrijte i ostavite 60 minuta.

3. Tiganj premažite maslacem, zahvatite kutlačom malo smese, pecite na laganoj vatri dva-tri minuta.

4. Palačinka je pečena kad je površina suva i sunđerasta, a pecite je samo s jedne strane.

5. Uljkučite maštu i filujte čime god želite. Naš predlog je da umutite malo slatke pavlake, premažete palačinku i preko rasporedite sveže jagode. A možete da stavite i mlaz-dva otopljene čokloade.

)Espreso/24 sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.