CEO ŽIVOT PODVARAK PRAVITE POGREŠNO, ISPRAVAN JE SAMO JEDAN NAČIN: Domaćice CAKA je da uradite OVO PRE PEČENJA
Podvarak, Foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

recept

CEO ŽIVOT PODVARAK PRAVITE POGREŠNO, ISPRAVAN JE SAMO JEDAN NAČIN: Domaćice CAKA je da uradite OVO PRE PEČENJA

Od sada ćete ga praviti bez greške

Objavljeno:

Nema osobe koja ne voli da jede podvarak, pogotovo ako se sprema na starinski način.

Svaka domaćica ima svoje trikove za recept, ali ne znaju da je ovo najbolji način.

Od sada ćete ga praviti bez greške.

Podvarak
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Sastojci:

glavica kiselog kupusa (do 2 kg)

1 glavica crnog luka

150 ml masti

slanina

suvo meso

ćuretina (mogu i kremenadle, piletina)

lovorov list

mleveni biber

Priprema:

Podvarak
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Isecite kupus na sitne komade (malo krupnije nego za salatu), malo ga properite i ocedite.

Zagrejte mast, pa na njemu izdinstajte sitno seckane luk i slaninu. Ovome dodajte i dobro oprano sirovo meso i sve zajedno krčkajte 10 minuta. Zatim dodajte i kiseli kupus i sve zajedno pržite još 15 minuta.

Izdinstanu smesu začinite biberom po ukusu i lovorovim listom, a zatim je stavite u glinenu posudu (ili vatrostalnu ako nemate glinenu). Komade slanine pozabadajte u kupus, nalijte malo vode i zapecite u rerni na 200 stepeni. Pecite ga dok kupus ne omekša (oko 1 i po sat ili 2h). Poenta je da ga pravite na pravoj masti.

Najbolje je da podvarak servirate sa projom ili krompirom (pečenim ili kuvanim).

Prijatno!

Očistite irganizam od prazničnog prejedanja:

00:49

KAKO DA OČISTITE ORGANIZAM OD PRAZNIČNOG PREJEDANJA? Samo OVO vas može spasiti od prekomerne hrane (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/LepoteSrbije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.