UZ LAK TRIK SMRŠAJTE SA KAFOM: Ali, morate je piti samo na ovaj način, inače ne vredi ništa
Šoljica kafe, Foto: Profimedia

ZNATE LI?

UZ LAK TRIK SMRŠAJTE SA KAFOM: Ali, morate je piti samo na ovaj način, inače ne vredi ništa

Kafa može biti izvrstan dodatak koracima koje preduzimate da biste došli u formu

Objavljeno:

Mnogima je buđenje uz šolju kafe jutarnji ritual bez kojeg ne mogu da zamisle život. Bilo da uživate u crnoj kafi, s dodatkom kokosovog mleka ili pomešanoj sa cimetom i medom, kafa će vam zaista ulepšati dan i podići će vam raspoloženje. A šta da činite ako želite da skinete višak sala sa struka?

Eat This, Not That je u razgovoru sa stručnjakom pokušao da otkrije da li ispijanje kafe može pomoći u mršavljenju.

Lora Burak MS, RD, osnivač „GetNaked Nutrition“ i autorka „Slim Down with Smoothies“, razlaže dobrobiti dodavanja kafe vašem režimu mršavljenja. Ipak, ističe da kafa ne sme zameniti obroke ili užine.

“Često imam klijente koji menjaju dijetu kako bi popili šoljicu kafe u 15 sati kao zamenu za obrok, njima je kafa način da preskoče obrok i uštede kalorije jer to privremeno potiskuje apetit. A ja im kažem: kada ste gladni, molim vas, jedite”, kaže Burak.

Uz to, kafa može biti izvrstan dodatak koracima koje preduzimate da biste došli u formu, pa je važno da saznate koji su najbolj načini na koje vam ispijanje kafe može pomoći pri mršavljenju.

Kafa vas može zasititi

Vaša svakodnevna navika ispijanja kafe može da podstakne osećaj sitosti. To vam može pomoći da izbegnete prejedanje ili nezdrave grickalice.

“Kafa je takođe tečnost koja, poput vode, pomaže u održavanju osećaja sitosti vašeg želuca i stoga vam može pomoći da pojedete manju količinu hrane ako želite da smršate”, objašnjava Burak.

Podiže nivo energije i pokreće metabolizam

Kafa sadrži kofein koji može podstaći energiju i metabolizam.

“Ta količina kofeina kad se probudite može biti razlika hoće li to biti vaš trening tog dana ili ne”, objašnjava Burak i dodaje:“Pogotovo kao mami, to mi svakako daje energiju i motiviše me, te je deo mog umirujućeg jutarnjeg rituala. Svakako, fokusirajte se i na kvalitetan san i nemojte da dozvolite da vam kafa veštački podiže energiju.

Crna kafa je izuzetno niskokalorična

Ako više volite da pijete crnu kafu, nutricionista kaže da jedna šoljica sadrži manje od pet kalorija. Dakle, obična stara šoljice vruće kafe bez aditiva nema šećera i zapravo nema kalorija, što je čini idealnim napitkom ako pokušavate da smršate.

Čuvajte se dodataka kafi

Kafa s mlekom i aromatizovana kafa mogu ozbiljno da naštetite vašem napretku u mršavljenju. Mnogi ljudi razviju lošu naviku da u svoju kafu stavljaju pavlaku, sirup i šlag i tako iuh pretvaraju u šećerne bombe. Mleko od orašastih plodova, semenki i ovsa zvuče kao zdraviji izbor.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.