ODMAH IZBACITE ULJE I PUTER ZA PRŽENJE HRANE: Uništavate STOMAK, a MALO KO ZNA da je ovo mnogo ZDRAVIJA VARIJANTA
Prženje mesa, Foto: Printscreen Youtube/Dozus Cook

pažnja

ODMAH IZBACITE ULJE I PUTER ZA PRŽENJE HRANE: Uništavate STOMAK, a MALO KO ZNA da je ovo mnogo ZDRAVIJA VARIJANTA

Tu je savršeno rešenje koje će dostojno zameniti ulje ili puter

Objavljeno:

U pripremi ručka svakodnevno koristimo ulje ili puter, a oni i nisu baš najzdravija varijanta za spremanje hrane.

Probajte da ih zamenite ovim, mnogo boljim načinom pripreme jela.

Ulje
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Zaboravite na ulje kada želite da ispržite nešto, sada koristite zdraviju varijantu.

Pržena hrana je veoma ukusna i svima omiljena, ali nije poželjno da se jede često, pošto nije najzdravije da se tako masno. Za prženje se koristi ulje ili puter, a oni su dosta jaki i masni, a pogotovo ako treba da se sipa dosta, kao što je to slučaj sa pomfritom, mekikama ili uštipcima.

Maslinovo ulje je malo zdravije, ali nije preporučljivo da se prži u njemu. Ono služi da se začini salata, riba koja je već ispržena… Ako ste na dijeti ili jednostavno samo vodite računa da se zdravo hranite, nije preporučljivo da jedete prženu hranu. Ali, ko može da joj odoli?

Tu je savršeno rešenje koje će dostojno zameniti ulje ili puter. Reč je o bujonu od povrća. Bujon uvek treba da imate zamrznut, jer ne samo da daje poseban šmek hrani, već je i vrlo koristan kao zamena za ulje.

U tiganj sipajte 2 kašike bujona i stavite meso da se isprži. Ako pravite hranu za koju vam treba više ulja slobodno sipajte više. I ako će i dalje postojati određeni procenat masti kada se prži u bujonu, hrana će biti manje kalorična, ali i zdravija.

Pogledajte kako da popravite zagoreo ručak:

01:26

SPAS U ZADNJI ČAS! Trik master šefa kako da POPRAVITE ZAGOREO RUČAK!

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.