KADA OVO PROČITATE, VIŠE NEĆETE BACATI VODU U KOJOJ SE KUVAO KROMPIR: Ublažava problem koji ima SVAKI TREĆI SRBIN
Krompir, Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

paŽnja

KADA OVO PROČITATE, VIŠE NEĆETE BACATI VODU U KOJOJ SE KUVAO KROMPIR: Ublažava problem koji ima SVAKI TREĆI SRBIN

Morate da izaberete pravi krompir kako biste ne samo koristili kvalitetan proizvod, već i pripremili zdravu i efikasnu tečnost

Objavljeno: 14:05h

Nakon barenja krompira, obično žurimo da što pre prospemo vodu u kojoj se kuvao. Ipak, kada pročitate ovaj tekst dobro razmislite da li ćete to uraditi ponovo, jer voda u kojoj se kuvao krompir može biti veoma korisna za zdravlje. Pije se za smirivanje kašlja, ali može da se koristi i za inhalaciju u slučaju prehlade.

Кontraindikacije

Ako odlučite da isprobate vodu u koj se kuvao krompir, ne zaboravite da ovaj lek ima kontraindikacije. Dakle, osobe sa intolerancijom na krompir, niskom kiselošću želudačnog soka, dijabetesom i niskim krvnim pritiskom treba da izbegavaju ovu tečnost.

Кako odabrati krompir?

Krompir
foto: PRINTSCREEN/YT/CHEF JACK OVENS

Morate da izaberete pravi krompir kako biste ne samo koristili kvalitetan proizvod, već i pripremili zdravu i efikasnu tečnost. Кrtole treba da imaju ujednačenu boju i da budu prilično čvrste. Ako nađete zelenu mrlju na krtoli, nemojte je kupovati. To može značiti da je krompir pogrešno uskladišten, a u njemu se nakupila štetna supstanca solanin. Кupujte mladi krompir, on ima tanku koru koja se lako skida. Ako se na krtoli pojavila vlaga, to znači da može imati povećan sadržaj nitrata.

"Bacamo naš krompir, a jedemo tuđi": Srpski poljoprivrednici očajni:

02:34

JEDEMO HRVATSKI I ALBANSKI KROMPIR, A NAŠ BACAMO! Srpski poljoprivrednici očajni, mole državu za pomoć (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/lepa i srećna/Healthline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media