NAUČNICI OTKRILI TAČNU SATNICU KADA SE NAJVIŠE STRESIRAMO: U pitanju je OVAJ DEO DANA
Stres, Foto: Profimedia

SPASITE SE

NAUČNICI OTKRILI TAČNU SATNICU KADA SE NAJVIŠE STRESIRAMO: U pitanju je OVAJ DEO DANA

Iako nam se čini nam je svaki minut dana stresan, naučnici su otrili tačnu satnicu kada se najviše nerviramo!

Objavljeno:

Većina odraslih se najčešće stresira oko 07:23 ujutru, prema rezultatima jednog istraživanja koje je spreovedeno u Lonodonu, piše "The Healthy".

Studija je takođe pokazala da postoji mala razlika u najstresnijem dobu dana u zavisnosti od pola. Žene se obično susreću sa prvom preprekom u danu nešto ranije nego muškarci, odnosno u 7:50. Za muškarce prvi stresni indikator počinje skoro sat vremena kasnije, tačnije u 8:43.

Stres
foto: Profimedia

Ove jutarnje drame mogu čak da ometaju vašu produktivnost tokom dana, objašnjavaju stručnjaci koji su radili na istraživanju, prenosi Index.hr.

Na jutarnji stres, tvrde stručnjaci, najčešće utiče to što u ranojutarnjim satima ne stignemo sve da obavimo na vreme; saobraćajne gužve, pronalazak mesta za parkiranje, priprema doručka za porodicu i spremanje za vrtić ili posao samo su neki od problema sa kojima se većina nas susreće, a sve to utiče na nivo stresa.

A ovde pogledajte tri načina za lečenje stresa:

01:25

OVO SU TRI NAČINA KOJIMA LJUDI LEČE STRES! Čalovska za Kurir TV: Upotreba lekova u svakoj prilici nije efikasan način da se živi

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.