EVO ZAŠTO MUŠICE UJEDAJU: Kladimo se da odgovor NISTE ZNALI, ko bi rekao da je BAŠ OVO RAZLOG
Muva, Foto: Profimedia

KO BI REKAO

EVO ZAŠTO MUŠICE UJEDAJU: Kladimo se da odgovor NISTE ZNALI, ko bi rekao da je BAŠ OVO RAZLOG

Staništa se najčešće povezuju sa ljudskim stanovanjem.

Objavljeno:

Muva je insekt koji se hrani biljnom hranom, proteinskim otpadom, biološkim komponentama ljudskog života.

Ona ne ujede osobu ili životinju , budući da je struktura usnoj šupljini a mekani proboscis omogućava kućnu muši da jede samo meku hranu, po mogućnosti u fazi primarnog propadanja i raspadanja, a ne da ujede.

Porodica obuhvata 2000 vrsta. Najčešći su:

Bazarnaia. Gospodine Drosophila.

Izgled

Ova muva za nespecijalista se ne razlikuje od kućne muhe. Razlika je određena strukturom probavnog trakta i prisustvom tvrdih ploča u ustima. Gorionici se hrane krvlju , upravo ova vrsta insekata tako često otruje prvog jesenjih dana i smatra se zlim. Stanista uvek koegzistiraju sa ljudskim nastambama. Njegovo drugo ime je "seoska muva" , rasprostranjena po celom svetu, sa izuzetnim polarnim zonama.

Mušica
foto: Scott Camazine / Alamy / Alamy / Profimedia

Veličina žigaloka je oko 6-8 mm. Nakon ugriza, kada se hitinskom četkom napravi rez na epidermi, krvopija ubrizgava u ranu otrovna supstanca Stoga se rane nakon ugriza dugo zacjeljuju, ponekad se gnoje i stalno svrbe.

Razlozi za aktivnost muha koje sisu krv

Odgovor na ovo pitanje je prilično jednostavan: do avgusta njihov broj se povećava milionima puta u poređenju sa prolećnim mesecima. Aktivno se šire, a do početka jeseni krvosisne vrste (žigalok, krvopija i gadfli) mogu se naći na najneočekivanijim mjestima.

narodna mudrost opakost ovih insekata pripisuje se ranoj smrti u avgustu, ali praksa pokazuje da su krvopije aktivne tokom cele godine. Gadflies gnjavi domaće životinje grizući ih tokom cijele godine. U toplim štalama, gaduri, poput žigala, mogu se razmnožavati tokom cele godine.

Ovi insekti na temperaturama ispod 10 stepeni padaju u neaktivno stanje , dakle, drugi razlog zašto gaduri i žigalki lete u kući je instinkt za očuvanje porodice. Bolje je uzgajati na toplini i lakše je pronaći hranu za sebe.

Bonus video - ujed konjske muve:

00:29

Džeka ujela konjska muva

(Espreso/Optolov.ru)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.