OVAJ TRIK POKAZUJE KAKO DA PRAVILNO SKUVATE JAJE: Niste ni znali GDE GREŠITE, posle ovog ćete se SMEJATI
Kuvana jaja, Foto: Profimedia

MORATE ZNATI

OVAJ TRIK POKAZUJE KAKO DA PRAVILNO SKUVATE JAJE: Niste ni znali GDE GREŠITE, posle ovog ćete se SMEJATI

Tako jednostavno, a tako komplikovano: Kako pravilno skuvati jaje?

Objavljeno:

Kuvanje jaja često ume da bude problem i najiskusnijim domaćicama. Mi vam donosimo trik za kuvanje jaja u miut!

Kada sipate vodu (neka bude hladna) u šerpu vodite računa da ona bude 3 cm iznad jaja. Nikako nemojte da sipate vrelu vodu, jer postoji veća mogućnost da popucaju usled temperaturnih promena. Dodajte 1/2 kašičice sode bikarbone, jer će onda pomoći da kasnije lakše skinete ljusku, pa ostavite da proključa. Nakon toga odmah sklonite vodu sa šporeta i poklopite. Ona će nastaviti da se kuvaju u vreloj vodi, a u zavisnosti od toga kakva jaja želite toliko ih ostavite u šerpi.

Kuvana jaja, Jaja, Jaje, Kuvano jaje
foto: Profimedia

Ako ih ostavite 4 minute dobićete meko kuvana jaja i tada će žumance biti kao kada pripremate poširano.

Ako ih ostavite 6 minuta, žumance će biti malo tvrđe na ivici, ali u sredini će i dalje biti tečno.

Ako ih ostavite 8 minuta, žumance će ostati mekano i kremasto, a ukus će biti savršen.

Ako ih ostavite 10-12 minuta jaja će biti tvrdo kuvana.

Pomoću jednog saveta možete lako da očistite ljusku, a to je da kuvana jaja prebacite kratko u posudu sa ledenom vodom.

A ovde pogledajte cenu jaja posle poskupljenja:

02:06

jaja skuplja za čak 40 odsto

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.