hrskavo i sočno
STARINSKI RECEPT ZA PILAV KOJI SMO JELI U DETINJSTVU: Ručak koji su samo BAKE ovako spremale, pravićete VEĆ SUTRA
Ručak koji cela porodica obožava
Ne postoji samo jedan recept za pilav, već njih bezbroj, jer ovo jelo može da trpi razne promene i namirnice koje u njega dodajete.
Sastojci:
400 g belog mesa
2 glavice crnog luka
5 šaka pirinča
1 šolja ulja
1 šargarepa
ulje
so
biber
Priprema:
Luk i šargarepu propržiti na ulju, dodati sitni seckano belo meso pa sve zajedno propržiti. Naliti jednu čašu vode i dodati pirinač, začin, so, biber. Kuvati oko desetak minuta dok se pirinač ne skuva. Po potrebi dodavati vodu.
Kada je pirinač skuvan, staviti u rernu jedno dvadesetak minuta na 200C da voda uvri i da se pilav zapeče.
Pogledajte kako je Raša prosuo jelo u emisiji Majke i snajke:
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!