OVAJ TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE ĆE VAM OLAKŠATI ŽIVOT: Niste ni slutili u čemu je TRIK, PRESTANITE DA BACATE PARE
Rerna, Foto: Printscreen

SPAS ZA RERNU

OVAJ TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE ĆE VAM OLAKŠATI ŽIVOT: Niste ni slutili u čemu je TRIK, PRESTANITE DA BACATE PARE

Noćna mora svake domaćice je masna rerna. Ovi trikovi će vam olakšati život i čišćenje.

Objavljeno:

Sastavni deo detaljnog čišćenja kuhinje jeste ribanje rerne. Koliko je to zamorno i zahtevno svi znamo, ali sada ćemo vam pomoći da skraite muke maksimalno!

U nastavku vam dajemo najjednostavnije i najdelotvornije metode čišćenja rerne.

U nastavku saznajte koji su najbrži i najlakši načini da očistite rernu.

Iako postoje različita hemijska sredstva za skidanje masnih naslaga, ona nisu jedini izbor kada je čišćenje rerne u pitanju. Stoga ćemo vam predstaviti efikasne metode koji će učiniti da se vaša rerna zablista kao nikad pre, i to sve na potpuno prirodan način.

Trik za čišćenje rerne broj 1

Naravno, čudesni natrijum bikarbonat, ili soda bikarbona, nezaobilazno je moćno sredstvo za čićenje i u ovom slučaju. Pored sode, biće vam potrebno i sirće i obična voda.Sve sastojke sjedinite u vatrostalnoj činiji dok ne dobijete strukturu paste, koju ćete potom naneti na delove koji su zamašćeni i koje je potrebno oribati. Ono što vam je preostalo od smese, stavite u pećnicu koju ćete uključiti na 100 stepeni C i ostaviti je tako narednih 45 minuta.Posle toga, prljavšitinu i masnoću ćete moći ukloniti običnim sunđerom bez ikakvim problema i posebnih napora. Dakle, lako i efikasno!

Rešetke, Rerna
foto: Printscreen/facebook

Trik za čišćenje rerne broj 2

Još jedan jednostavan i potpuno prirodan način da očistite rernu - pomoću obične soli. Postupak je sledeći: U zagrejanu pećnicu pospite so po onim mestima koja treba očistiti i ostavite je da odstoji dok ne postane potpuno braon - to znači da je upila masnoću i prljavštinu.Osatke soli počistite metlicom, pa rernu obrišite na uobičajen način.

Trik za čišćenje rerne broj 3

Naposletku, za čišćenje rerne možete upotrebiti i prašak za pecivo.Masnu rernu pospite ovim praškom i poprskajte vodom. Nakon 20 minuta masnoća i prljavština će se pretvoriti u grudvice koje ćete lako ukloniti običnom krpom ili sunđerom.

A ovde pogledajte kako se sprema kafanska čorba:

00:45

Rašina kuhinja: Kako se sprema kafanska čorba?

(Espreso/Mogi ja to sama)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.