OVAKO TURCI PRAVE MUSAKU NA POSAN NAČIN: Naše DOMAĆICE više NIKADA NEĆE PRAVITI SA MESOM kada VIDE OVO JELO
Musaka, Foto: Printscreen/Youtube/Njam njam A&V

recept

OVAKO TURCI PRAVE MUSAKU NA POSAN NAČIN: Naše DOMAĆICE više NIKADA NEĆE PRAVITI SA MESOM kada VIDE OVO JELO

U drugoj posudi prodinstajte luk iseckan na sitno, patlidžan, paprike i krompir

Objavljeno:

Kad otopli vreme, bacamo se na ukusna i posna jela, a pošto je počeo post ovakva jela će biti na trpezama do uskrsa. Evo jednog recepta za posnu musaku na turski način.

Potrebno je:

tikvice - 1 kg

patlidžani - 500 g

Musaka
foto: Printscreen/Youtube/Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

luk - 1 glavica

paprike - 2 komada

krompir - 2 komada

paradajz pire - 1 teglica

biber

maslinovo ulje

čubar

so

mirođija - 1 struk

peršun - 1 struk

Musaka
foto: Bakina kuhinja

Način pripreme:

Oljuštite tikvice i isecite ih na kriške. Nakon toga prodinstajte svaku od njih nekoliko minuta u maslinovom ulju. U drugoj posudi prodinstajte luk iseckan na sitno, patlidžan, paprike i krompir.

Začinite nadev začinima i sklonite s ringle. U odgovarajuću posudu za pečenje poređajte sloj tikvica i odozgo rasporedite nadev. Ponovite proceduru i završite musaku poslednjim slojem samo od tikvica. Prelijte sve paradajz pireom.

Stavite jelo u prethodno zagrejanu rernu. Kad tečnost uvri jelo je gotovo. Tako pripremljena musaka se servira posuta iseckanom mirođijom i peršunom. Po želji može da se prelije i kiselim mlekom.

Pogledajte trik kako da spasete zagorelo jelo:

01:26

SPAS U ZADNJI ČAS! Trik master šefa kako da POPRAVITE ZAGOREO RUČAK!

(Espreso/Bonapeti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.