OTKRIVENA AJNŠTAJNOVA VELIKA TAJNA: Ovo će svako želeti da PROČITA
Ajnštajn, Foto: Profimedia

PROČITAJTE

OTKRIVENA AJNŠTAJNOVA VELIKA TAJNA: Ovo će svako želeti da PROČITA

Ajnštajnova mudrost o srećnom životu skrivana je 95 godina, a poklonio ju je dostavljaču iz Japana umesto napojnice.

Objavljeno:

Jedan od najvećih umova i najznačajnijih ličnosti u istoriji sveta Albert Ajnštajn imao je veoma zanimljiv život isprepletan brojnim intrigama. Dve njegove mudrosti napisao je u ključnom momentu u njegovoj naučnoj karijeri, a ostale su skrivene čak 95 godina.

Slavni fizičar i autor teorije relativiteta, 1922. godine je bio na turneji u Japanu, gde je održavao predavanja. U to vreme je saznao da će biti predložen za Nobelovu nagradu za fiziku i njegova slava se proširila i izvan naučnih krugova.

Albert Ajnštajn
foto: Profimedia

Saznavši da je potencijalni dobitnik najprestižnije nagrade na svetu, čuveni fizičar napisao je dve beleške o sreći koje je potom dao jednom kuriru u Tokiju.

Naime, U Imperial hotelu, gde je odseo, jedan dostavljač mu je doneo pošiljku. Nije poznato da li odbio napojnicu, u skladu s lokalnim običajem ili Ajnštajn nije imao sitnog novca, ali Albert nije želeo da ga ostavi praznih ruku, pa mu je predao beleške napisane na nemačkom jeziku, piše nationalgeographic.rs

"Ukoliko budeš imao sreće, možda će ove beleške biti mnogo vrednije od napojnice“, rekao je Ajnštajn kuriru, tvrdi njegov potomak.

Na jednoj od zabeleški, napisanoj na listu papira s logom Imperial hotela, piše:

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.