OBRATITE PAŽNJU
RECEPT BOŽE VREĆA ZA NAJUKUSNIJU PITU KROMIRUŠU: Jednu stvar NIKAD NE STAVLJA u nju i zato ispadne VRH
"Bravo, Božo, umetnik u svemu", napisala je jedna korisnica Facebooka
Kad pravim pitu, uvek ispečem testo i nikad ne stavljam jogurt na vrh i nikad ga ne zagorim i bude mekano
Bosanski interpretator sevdalinki Božo Vrećo, pa je još jednom podelio savete o spremanju krompiruše, na čemu su mu mnoge dame zahvalile.
"I eto, moj dan može da počne, savršenstvo! Kad pravim pitu, uvek ispečem testo i nikad ne stavljam jogurt na vrh i nikad ga ne zagorim i bude mekano. To znam, onda nije pita, pita mora da bude hrskavo kada ga zagrizete. Uvek je kaša od krompira, male kockice krompira, beli biber i glavica luka, rezanci, naravno, skoro providni", počeo je on.
On je dodao da ne treba preterivati sa uljem, jer takva pita može samo da vam pozli.
"Za sukanje uvek što tanja oklagija pre nego što rukama 'istegnete' krajeve. To ostavite za sami kraj. Praksa, morate napraviti barem pet-šest pita da uhvatite rutinu i uspete napraviti pravu i jestivu. Sve ostalo su za 'kamena s' ramena' pa učite, drage moje. Nikad nije kasno jer vredi da naučite", napisao je.
Smatra da baš svi volimo pitu i da je bosanska ipak najukusnija.
"Sve druge imaju previše ulja, debleo testo, užasan nadev. Tvrde su, žilave i slično. Welcome to Bosnia", naveo je.
"Bravo, Božo, umetnik u svemu", napisala je jedna korisnica Facebooka.
"Dragi prijatelju, vi ste čarobni i tako blaženo jednostavni. Zdravi bili", dodala je druga.
(Espres/Alo)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!