OVAKVA BUGARSKA POGAČA JEDINA MOŽE PARIRATI SRPSKOJ: U svako doba dana ćete se VRAĆATI njoj, pun je POGODAK
Bugarska pogača, Foto: Printscreen/Youtube/Andrijana Nikolić

BALKANSKI RECEPTi

OVAKVA BUGARSKA POGAČA JEDINA MOŽE PARIRATI SRPSKOJ: U svako doba dana ćete se VRAĆATI njoj, pun je POGODAK

Pogača se brzo sprema, jedino je treba dobro paziti tokom pečenja

Objavljeno:

Od putovanja i iskustva sa horom u kome sam pevala kao mlađa u sećanju mi je ostala ova pogača. Ne znam zašto je bugarska, ali znam da je odlična za letnje večere uz salate i suhomesnato, sa domaćim kajmakom i još po nečim na stolu.

Pogača se brzo sprema, jedino je treba dobro paziti tokom pečenja, i odlično je posluženje za iznenadne goste. Uz nešto suhomesnato i dobro kiselo mleko ili jogurt biće to pun pogodak.

Sastojci

  • 150 g kravljeg sira
  • 1 čaša kiselog mleka
  • 1 čaša ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 jajeta
  • po ukusu soli
  • 16 kašika brašna
Brašno
foto: Profimedia

Priprema

  1. Sir izgnječiti, dodati mu jaja i kiselo mleko pa sve dobro promešati da se sjedine sastojci.
  2. Dodati ulje, prašak za pecivo i postepeno dodavati brašno uz neprestano mešanje.
  3. Okrugli pleh obložiti pek papirom, usuti pripremljenu smesu i pogaču peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok lepo ne porumeni.
Lisnata pogača, Pogača
foto: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja
  1. Ako vam pogača brzo porumeni, smanjiti temperaturu na 160 stepeni i peći je još 10-tak minuta da bi i unutra bila dobro pečena.
  2. Gotovu pogaču izvaditi iz rerne, zatim sa sve papirom je izvaditi iz pleha i ostaviti je 15-tak minuta da se prohladi.
  3. Možete je seći, ali i lomiti na željenu veličinu.

Prijatno!

Odlične recepte i sjajnu atmosferu u emisiji Majke i snajke danas obećava porodica Dimitrijević

00:53

Odlične recepte i sjajnu atmosferu u emisiji Majke i snajke danas obećava porodica Dimitrijević

(Espreso/ Kuhinjske čarolije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.