NOVINAR UZEO ŽENINO PREZIME, A RAZLOG JE SVE OSTAVIO U NEVERICI: Malo koji muškarac bi se USUDIO DA KAŽE OVO
Novinar uzeo ženino prezime, Foto: Printscreen/Twitter/@allivesley

Ljubav cveta

NOVINAR UZEO ŽENINO PREZIME, A RAZLOG JE SVE OSTAVIO U NEVERICI: Malo koji muškarac bi se USUDIO DA KAŽE OVO

Nekada Al Livesli, uzevši ženino prezime postao je gospodin Tensli. Iako je blisko vezan za svoju porodicu, on se na ovu odluku odlučio iz čistog gesta ljubavi prema svojoj budućoj supruzi

Objavljeno:

Sve češće se javlja fenomen da suprug uzima ženino prezime. U dvadeset prvom veku to je nešto na šta bi trebalo da se i privikavamo, nije to samo rušenje patrijahalnih normi, već i znak privrženosti vašoj lepšoj polovini. drago nam je da vidimo promenu, i primere kao što je radio producent i novinar BBC-a, Al Tensli.

"Prošlog meseca dogodila se velika promena. Ne samo da sam se oženio, već sam postao i gospodin Tensli! Uzimanjem prezimena svoje supruge Fibi, ponosan sam što sam jedan od malog, ali sve rastućeg broja muškaraca koji su odlučili da promene tradiciju", ovako počinje objava Al Tenslija (32).

Nekada Al Livesli, uzevši ženino prezime postao je gospodin Tensli. Iako je blisko vezan za svoju porodicu, on se na ovu odluku odlučio iz čistog gesta ljubavi prema svojoj budućoj supruzi. Nakon izvesnog vremena zabavljanja i prosidbe, Al je shvatio koliko je njegovoj tada, verenici, bilo važno da se ne odrekne svog prezimena i korena nakon što je izgubila oba roditelja u mladosti.

"Nikada nije želela da izgubi svoje prezime, ono je deo njenog identiteta. S gubitkom roditelja u ranim godinama postoji snažna emocionalna povezanost. To me je nateralo da shvatim da ne osećam tako prema svojima. Moja porodica je duboko povezana, ali nije prezime ono što nas povezuje", objašnjava Al.

Prvu radosnu vest podelio je uz sliku rečima da je zapravo oženio najboljeg prijatelja i da nije bolje od toga moga ni da zamisli. Dok je njegov otac bio ravnodušan oko ove odluke, njegova je majka je ipak ostala pomalo zbunjena.

"Mislim da moja mama jednostavno nije razumela zašto sam doneo ovakvu odluku. Rekla je 'pa to je ono što ti radiš. Žena uzima muškarčevo prezime - tako je uvijek bilo.' U početku nije baš shvatila. Mislim da je to generacijska stvar, sada je uobičajeno da žene zadrže vlastita prezimena ili da ih kombinuju s muževljevim. Te su stvari bile prilično neobične kad su se i moji roditelji venčali", dodaje Al.

Na početku, poznati novinar mislio je da će ga dosta ljudi iz okruženja kritikovati, ali i društvo staviti na stub srama kroz neumesne šale, ali desilo se potpuno suprotno od očekivanog. Svi oni su ga podržali u odluci. Kako je takođe istakao, on se posle toga ni na koji način nije osećao manjim muškarcem ili da je izgubio deo sebe.

"Toliko je žena moralo da se uda i promeni prezime pa sam pomislio zašto ne bih otišao korak dalje? To je gest ljubavi i poštovanja prema mojoj ženi", rekao je on za kraj.

A šta vi mislite?

SVADBA, SVADBA! BEOGRAD STAO DA GLEDA: Svatovi izazvali kolaps na Pančevcu! (VIDEO)

00:48

SVADBA, SVADBA! BEOGRAD STAO DA GLEDA: Svatovi izazvali kolaps na Pančevcu! (VIDEO)

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.