OVE STVARI U SPAVAĆOJ SOBI URADITE ŠTO PRE: Više neće biti GRINJA i PRAŠINE, sve će odisati SVEŽINOM
Spavaća soba, Foto: Profimedia

ČUDESNO

OVE STVARI U SPAVAĆOJ SOBI URADITE ŠTO PRE: Više neće biti GRINJA i PRAŠINE, sve će odisati SVEŽINOM

Perite jastuke barem tri puta godišnje jer oni upijaju vaš znoj, prašinu i kožu

Objavljeno:

Da biste dubinski očistili svoj dušek , što je potrebno napraviti najmanje dva puta godišnje, pospite sodu bikarbonu po njemu i ostavite da odstoji 2 do 3 sata. Nakon toga, sodu bikarbonu jednostavno uklonite usisavačem. Soda bikarbona će pomoći dubinskom temeljitom čišćenju dušeka uklanjanjem znoja i neugodnih mirisa koji se s vremenom utapaju u dušek.

Nemojte pospremati krevet čim se probudite

Oko 80% kućnih grinja sastoji se od vaše vlastite mrtve kože, što znači da ih uvek proizvodite čak i dok spavate. Grinje vole toplinu kreveta, stoga biste ujutro trebali ostaviti pokrivače na 30 minuta da se prozrače i ohlade, pre nego što pospremite krevet. To će smanjiti šanse da se grinje zadrže u plahtama.

Redovno perite jastuke Perite jastuke barem tri puta godišnje jer oni upijaju vaš znoj, prašinu i kožu.

Koristite proizvode za negu kože i tela 30 minuta pre spavanja

Posteljinu biste trebali skinuti i oprati jednom nedeljno. Ako to nije moguće, postoje stvari koje možete učiniti kako bi vaša posteljina bila sveža, a koje su na neki način očigledne, kao što je ne jesti u krevetu i ne dopustiti svojim ljubimcima da uđu u vaš krevet. Ali, jedno o čemu možda niste razmišljali jest korišćenje proizvoda za negu kože i tela najmanje 30 minuta pre spavanja, tako da ih vaša koža upije umesto posteljine.

Ljubav, Krevet
foto: Profimedia

Jastučnice treba menjati češće od navlake za jorgan

Jastučnica može zadržati prljavštinu, znoj i proizvode koje stavljate na kožu pre spavanja. Treba ih prati češće nego navlake za jorgan – otprilike dva puta nedeljno.

Navlake za jorgane treba prati na 60 stepeni

Posteljinu (i peškire) trebali biste prati na 60 stepeni. Ovo je preporučena temperatura za uništavanje bakterija. Međutim, moraćete kombinovati ovo pranje s dobrim deterdžentom kako biste zaštitili posteljinu i održali je dodatno mekom.

Ne perite pidžamu svaki dan Ako pidžamu nosite dulje vreme, na primer, ako radite od kuće i celi dan ste u njoj, najbolje je da je onda tretirate kao odeću koju treba prati svakodnevno. Ali, ako je odmah ujutro presvučete, možete je nositi nekoliko noći.

Stres, San, Spavanje, Umor
foto: Profimedia

Navlaka za dušek ne štiti ga od grinja Iako navlake za dušeke mogu zaštititi dušeke od mrlja, polivanja i drugih materija, oni ne čine krevet imunim na grinje ili bilo koji drugi alergen. Stoga je važno čistiti svoj dušek svakih šest meseci, prenosi Metro.

(Espreso/Metro/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.