UKUSNIJE NE MOŽE
SOS ZA ĆUFTE KOJI DO SADA NISTE PROBALI: Ovakav najbolje ide uz PIRE KROMPIR, preukusno je
Pikantne ćufte u paradajz sosu su odličan predlog za sve one koji vole jaku hranu.
Mleveno meso se u Srbiji često koristi za pripremu raznovrsnih jela, a najpoznatije su ćufte. U meso dodajte začine, luk i parmezan i biće mnogo sočnije, a onda ih zapecite u rerni prelivene paradajz sosom. Ovako pripremljene ćufte možete da služite za nedeljni ručak, a najbolja su kombinacija sa pire krompirom. Malo su pikantne, pa ako niste ljubitelj začinjene hrane, onda slobodno izbacite ljute začine.
Sastojci:
450 g mlevenog mesa (po izboru)
1/2 šolje prezle
1/4 šolje rendanog parmezana
1/4 šolje mleka
1/4 šolje sitno seckanog luka
2 čena belog luka
1 jaje
1 kašičica soli
1/2 kašičice bibera
1/2 kašičice slatke paprike
1/4 kašičice tucane paprike
1/4 šolje seckanog svežeg peršuna
2 kašike maslinovog ulja
Za sos:
1 konzerva seckanog pelata
1/4 šolje seckanog svežeg bosiljka
2 čena belog luka
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice bibera
1/2 kašičice tucane paprike
Priprema:
Pomešajte meso, prezle, parmezan, mleko, seckani crni i mleveni beli luk, jaje, začine i peršun. Dobro sjedinite. Od dobijene smese oblikujete ćuftice. U tiganju zagrejte maslinovo ulje, pa propržite mesne loptice sa svih strana. Pomešajte pelat, bosiljak, mleveni beli luk i začine. Dobro promešajte, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Sipajte u tepsiju ćufte i prelijte paradajz sosom. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 20-25 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!