PREUKUSNA
DOMAĆICE, PRELIJTE BORANIJU SA OVIM I BIĆE SOČNA KAO NIKADA DO SADA: Malo ko je takvu probao
Toliko je sočna da će vam voda krenuti na usta
Domaćice imaju svoje recepte za boraniju i retko koja ih menja.
Sada ćete poludeti za ovim receptom kada vidite kako se sprema u rerni.
Toliko je sočna da će vam voda krenuti na usta.
Sastojci
Potrebno je:
500 g boranije
1 glavica crnog luka
malo belog luka
1 pavlaka
3 jajeta
2 dl mleka
200 g slanine
origano
bosiljak
biber
suvi biljni začin
so
Priprema
U šerpu sitno isečemo crni i beli luk na malo ulja propržite. Kada postane staklast dodajte šargarepu seckanu na kolutove. Malo dinstajte nekih 5 minuta. Onda dodajete zamrznutu boraniju. Prelijete sa toliko vode da ogrezne. Dodajte začine po želji. Biber, origano, bosiljak, a po ukusu suvog biljnog začina i malo soli. Ostavite boraniju da se skuva nekih 20-ak minuta. Najbolje je da se proba, kada omekša gotova je. Onda procedite tečnost u kojoj se kuvala. U manji pleh ili vatrostalnu činiju stavite pek papir i sipajte proceđenu boraniju.
Umutite jaja i pavlaku, dodamo mleko tako da smesa bude srednje gustine ne preretka. Prelijte boraniju. Rernu zagrejte na 250 C. U zagrejanu rernu stavite boraniju i pečete dok blago ne počne da rumeni.
Slaninu isecite na režnjeve i kada je boranija do pola pečena izvadite je iz rerne i stavite slaninu. Vratite u rernu dok skroz ne porumeni. Prijatno!
Pogledajte kako kuvar Mića sprema Karađorđevu šniclu:
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!