OVAKO SE SPREMA ZAPRŠKA ZA KUVANI KISELI KUPUS: Od sada ćete je PRAVITI samo na TAJ NAČIN, tajna je OTKRIVENA
Kuvani kiseli kupus u šerpi, Foto: Printscreen/Youtube/Bilja Biki

za hladne dane

OVAKO SE SPREMA ZAPRŠKA ZA KUVANI KISELI KUPUS: Od sada ćete je PRAVITI samo na TAJ NAČIN, tajna je OTKRIVENA

Toliko je ukusan da će vam voda krenuti voda na usta

Objavljeno:

U zimskim danima nema ništa lepše od kuvanog kiselog kupusa za ručak.

Sada ćete ga spremati na starinski način.

Toliko je ukusan da će vam voda krenuti voda na usta.

Sastojci

Potrebno je:

1-2 glavice kiselog kupusa

Kiseli kupus
foto: Printscreen/Youtube/Bilja Biki

po izboru suvo meso

2-3 kašike masti

po potrebi začin

3 glavice crnog lula

biber u zrnu

Kiseli kupus
foto: Printscreen/Youtube/Bilja Biki

lovorov list

1 kašika tucane paprike

Priprema

Ako je kiseli kupus slan, staviti ga da ostoji u vodi. Isto to uraditi i sa suvim mesom ukoliko je slano. Voda ce izvuci so.

Šerpu u kojoj će se kupus kuvati namazati sa mašću, odnosno namazati dno i zidove. Kupus iseći na sitne parčiće i dodati u šerpu.

Kiseli kupus
foto: Printscreen/Youtube/Bilja Biki

U šerpu pored kupusa,dodati suvo meso, lovorov list, biber u zrnu i 2-3 kašike masti. Luk iseći na kockice i propržiti ga na mast, u luk i mast dodati kašiku tucane paprike i napraviti zapršku. Sa tom zaprškom preliti kupus.

U šerpu sa kupusom sipati vode do pola i kuvati na umerenoj temperaturi. Po potrebi dodavati vodu kao i začine. Prijatno!

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.