RECEPT
NAPRAVITE ŠARANA SA POVRĆEM ZBOG KOG ĆETE PRSTE POLIZATI: Evo kako da prepoznate SVEŽU RIBU, obratite pažnju na OVO
Naučite kako da spremite šarana sa povrćem iz rerne
Tolstolobik je vrsta šarana koji spada u najpopularniju ribu u Srbiji. On se najčešće jede za vreme posta i slava, a možete da ga spremate i nevezano za praznike.
Ako volite da jedete ribu isprobajte i ovaj recept sa povrćem.
Peče se u rerni, a toliko je ukusna da nećete moći da se zaustavite na jednom parčetu.
Kada kupujete tolstolobik obratite pažnju na spoljašnji izgled.
Oči treba da budu bistre i sjajne, meso elastično, a koža ne treba da bude lepljiva.
Ukoliko riba ima previše oštar i neprijatan miris, sumnjivog je kvaliteta.
Sastojci:
1/2 kg ribe tolstolobik
3 šargarepe
3 crna luka
2-3 štapa celera
1 paprika
1/2 šolje belog vina
2 limuna
1/2 kašičice ulja
Priprema:
Skinite kožu ribe i isecite kotlete. Posolite i pobiberite, pa u vatrostalnu posudu poređajte isekcani luk,šargarepu, celer i papriku. Opet posolite i poređajte kotlete ribe preko. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.
(Espreso/ Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!