ONA GODINAMA NE KORISTI ŠAMPON, VEĆ SASTOJAK KOJI SVI IMAMO KOD KUĆE: Rezultati su neverovatni (VIDEO)
Devojka koja je nasmejana, Foto: Printscreen/Instagram/kelsigiroux

KO BI REKAO?

ONA GODINAMA NE KORISTI ŠAMPON, VEĆ SASTOJAK KOJI SVI IMAMO KOD KUĆE: Rezultati su neverovatni (VIDEO)

Kelsi je inače kreatorka online sadržaja na društvenim mrežama, a tvrdi da sada ima super gustu kosu

Objavljeno:

Kelsi Giroux (27) iz Kanade je priznala da kosu pere samo u jabukovom sirćetu jer je jeftiniji od šampona – a kosu čini „zdravijom“. Započela je s ovim neobičnim režimom lepote pre nekoliko godina nakon što je primetila da joj se obični šampon i regenerator nakupljaju na temenu.

Odlučila je da potraži alternativne načine pranja kose i naišla je na mešavinu jabučnog octa i sode bikarbone, koja joj u početku nije odgovarala jer se soda bikarbona teško ispirala.

Na kraju, Kelsi je otkrila mešavinu pola sirćeta i pola vode te tvrdi da joj je ona stvarno pomogla s peruti i šamponom koji joj se nakupljao na temenu.

Od tada pere kosu jednom sedmično i to samo s ovim rastvorom – a zahvaljujući tome njena kosa izgleda sjajno zadnje tri godine.

Kelsi je inače kreatorka online sadržaja na društvenim mrežama, a tvrdi da sada ima super gustu kosu jer je shvatila da joj normalni šampon i regenerator ne deluju.

– Razmišljala sam što bih mogla da učinim jer sam već prala kosu jednom sedmično, što je puno ređe od norme. Prvo sam probala jabukovo sirće i sodu bikarbonu, ali sodu nikako nisam mogla isprati – kaže. Onda je odlučila da proba jabukovo sirće i vodu i to joj je počelo stvarno pomagati, a ujedno je otkrila da ne mora tako često prati kosu.

– Napravite mešavinu od jedne šalice sirćeta i jedne šoljice vode, i onda to izlijte na kosu, protrljajte teme i zatim isperite. Neće vam ostaviti nikakav miris – dodaje.

Takođe, ovakav način pranja kose ne uklanja prirodna ulja.

@kelsigiroux I havent washed my hair in years! Here is what I do instead! ?#noshampoo #healthyhair #sustainability ♬ original sound - Kelsi

– Kosa mi je sada stvarno zdrava, a proizvodnja ulja je normalnija. Još jedna pogodnost je ta što je sirće mnogo jeftinije od klasičnog šampona – priča.

Kelsi na TikToku također objavljuje i videozapise recepata za zelenu i vegansku ishranu jer pokušava da jede što prirodnije i želi to da prenese i drugima.

– Pokušavam živeti što prirodnije. Zbog toga sam srećna i puno se bolje osećam. Takođe, zbog ove metode više nemam peruti – kaže.

Kelsi je na TikToku podelila i video svoje rutine pranja kose, koji je prikupio više od 1,5 miliona pregleda, piše Daily Star.

(Espreso/Daily Star)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.