BAKA DOBRINKA IMA 100 GODINA I NIKADA NIJE OTIŠLA KOD LEKARA: Ako poslušate OVE REČI, I VI ĆETE DOŽIVEĆETE STOTU
Dobrinka Madić, Foto: Printscreen/Youtube/tvpirotpirot8451

NEVEROVATNO

BAKA DOBRINKA IMA 100 GODINA I NIKADA NIJE OTIŠLA KOD LEKARA: Ako poslušate OVE REČI, I VI ĆETE DOŽIVEĆETE STOTU

Ako ste se ikada pitali koji je recept za duboku starost, danas nam to otkriva baka Dobrinka Madić iz Pirota, koja je doživela stotu!

Objavljeno:

Baka Dobrinka Madić imala je jednu povredu zbog koje se slabije kreće, ali mimo toga se odlično oseća i nikada, za 100 godina, nije posetila lekara, prenosi TV Pirot.

Za svojih 100 godina ova žena nikada nije ušla u bolnicu! Kaže da, nažalost, mladi danas sve češće posećuju lekare, uključujući i njenog sina, što u njenoj mladosti nije bio slučaj. Tajna za dugoročan život leži u zdravoj ishrani, i toploj rakiji, koju je pila kao mlada, kaže baka Dobrinka.

-Do 42. godine sam u selu jela sve neprskano. Ujutru sam jela kačamak, večerala hleb. Već 15 godina jedem za doručak kačamak – navodi ona. Priseća se i teških trenutaka, siromaštva, a potom i stvaranja krova nad glavom.

-Prvo sam bila mnogo siromašna, nabavljali smo sve jedno po jedno, tanjir, kašike, viljuške, ogrev. Posle, bila sam bolja od onih najbogatijih u selu. Volela sam da budem čista i pedantna- priča baka. Sin joj je preminuo, a ćerka i zet je obilaze i donose hranu. Zet navodi da je baba Bora baka broj jedan.

Bila je borac. Pričala je da je sama uhapsila oko petnaestoro sa šmajzerom i dovela ih u Dojkince. Ona je super-baka. Moja ćerka je došla iz Austrije samo na dva dana zbog bakinog rođendana – priča Dobrinkin zet. Baba Dobrinka ipak ima savjet i za mlade. Kako kaže, "prošetajte i vratite se na vreme voljenim ljudima".

-Oženite se do 22. godine, prošetajte se malo, lezite na vrijeme. Nemojte da se drogirate ni da pijete svašta – poručuje baba Dobrinka i dodaje da željno isčekuje i 101. rođendan.

(Espreso/Novi)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.