DOKTOR IZNEO JEZIVU STVAR O KAFI: "Ova VRSTA u sebi ima BUBAŠVABE I INSEKTE, a SVI JE PIJETE" (VIDEO)
Dr Karan Rad, Foto: Printscreen/tiktok/dr.karanr

šokirao sve

DOKTOR IZNEO JEZIVU STVAR O KAFI: "Ova VRSTA u sebi ima BUBAŠVABE I INSEKTE, a SVI JE PIJETE" (VIDEO)

"Ako ste alergični na bubašvabe, klonite se prethodno mlevene kafe", naveo je on u video snimku

Objavljeno: 10:24h

Doktor Karan Rad, koji svojim informativnim videozapisima prikuplja milione pregleda na TikTok-u, u u jednom od istih je objasnio da ako pijete prethodno mlevenu kavu, velika je verovatnoća da ćete popiti i komadiće bubašvaba.

"Prethodno mlevena kafa, poput one u većini prodavnica, sadrži mlevene bubašsvabe. Određeni procenat zrna kafe zarazi se bubašvabe i drugim insektima. Obično se ne mogu potpuno preraditi, pa se samo ispeku i samelju sa zrnima kafe" objasnio je.

Dodao je kako većina nadležnih tela za kontrolu dopušta određeni procenat delova insekata u našoj hrani. Pokušao je da "spasi stvar" dodavši da bubašvabe sadrže puno proteina.

Međutim, onda je preporučio da bi neki ljudi trebalo da je izbegavaju.

"Ako ste alergični na bubašvabe, klonite se prethodno mlevene kafe", naveo je on u video snimku.

Sigurnija kafa u zrnu

Isto govori i profesor biologije sa Univerziteta Montana Daglas Emlen, koji kaže da je nakon godina proučavanja insekata i njihovih odnosa s ljudima, jedan od njegovih starijih profesora postao jako alergičan na bubašvabe. Nije mogao da dodirne tog insekta, a da nije dobio reakciju, i otkrio je da je slično patio i kad je pio kafu od prethodno mlevenih zrna.

Kad je otkrio zašto, rekao je da je mlevena kafa prerađena iz ogromnih gomila zaliha kave, koje je gotovo nemoguće zaštititi od zaraze bubašvaba.

Američki standardi dopuštaju da zrna kave sadrže čak 10 odsto 'prljavštine i insekata'. Otkriće doktora Raja bilo je dovoljno da uplaši njegove gledaoce, kao što je neko rekao: "Mogao je da prođe ceo život, a da to nisam saznao".

(Espreso/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.