KOLAČ PO RECEPTU EMINE JAHOVIĆ KAKAV MOŽDA NIKAD NISTE SPREMALI: Da l' je moguće da ispadne ovako DOBAR? (FOTO)
Emina Jahović, Foto: Nemanja Nikolić

isprobajte ga

KOLAČ PO RECEPTU EMINE JAHOVIĆ KAKAV MOŽDA NIKAD NISTE SPREMALI: Da l' je moguće da ispadne ovako DOBAR? (FOTO)

Vreme pečenja zavisi od rerne, ali i od sorte krušaka. Bitno je da kruške dobiju lepu boju i da ne bude previše tečnosti u posudi. Služite ih mlake ili hladne, po želji sa kuglom sladoleda

Objavljeno:

Emina Jahović, pop pevačica, našla je gastro uzora u čuvenom britanskom kuvaru Gordonu Remziju

Potrebno je

6–7 krušaka, 3 kašike limunovog soka, pola kašike mlevenog đumbira, pola kašike mlevenog cimeta, pola kašike muskatnog oraha

ZA KARAMEL 120 g šećera

Priprema

Kruška, Kruške, Voće
foto: Profimedia

Oljuštite kruške i prepolovite ih. Stavite ih u vatrostalnu posudu. Prelijte limunovim sokom i začinite suvim začinima. U posebnoj šerpi rastopite šećer da bude karamelizovan, ali pazite da ne zagori. Prelijte kruške i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Vreme pečenja zavisi od rerne, ali i od sorte krušaka. Bitno je da kruške dobiju lepu boju i da ne bude previše tečnosti u posudi.

Služite ih mlake ili hladne, po želji sa kuglom sladoleda.

(Espreso/ Katarina Sretenović za Blic ženu)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.