OVAJ DEO TELA SKORO NIKO NE PERE, A TREBALO BI: Pravo je leglo BAKTERIJA i neprijatnih mirisa, ali to nije SVE
Pupak, Foto: Profimedia

UPAMTITE OVO

OVAJ DEO TELA SKORO NIKO NE PERE, A TREBALO BI: Pravo je leglo BAKTERIJA i neprijatnih mirisa, ali to nije SVE

Kako se ispostavilo, mnoge devojke ne znaju kako da pravilno brinu o ovoj oblasti

Objavljeno:

Mnogo ljudi zanemaruje ovaj deo tela kada se tušira, a može da bude izvor neprijatnih mirisa i leglo bakterija. Kultura pranja pupka nije preterano zastupljena, ali bi trebalo. Ovde možete pročitati kako da održavate pravilnu higijenu pupka. Kako se ispostavilo, mnoge devojke ne znaju kako da pravilno brinu o ovoj oblasti. Pupak je mali i zavušen deo pa je jasno zašto ga nije lako očistiti.

Ovde su osnovna pravila o tome kako da brzo i pažljivo očistite pupak. Nikada ne čistite pupak čvrstim predmetima. Ovo je veoma osetljiv i mekan deo tela, tako da je najbolje da koristite vatu. Čvrstim predmetima možete oštetiti kožu i povrediti pupak. Namokrite pupak vodom i zatim lagano operite sapunom i vodom koristeći samo prste. Operite u smeru kazaljke na satu, a zatim isperite vodom. Ovo je najosnovniji način da se dobro očisti pupak.

Pupak
foto: Profimedia

Pre kupanja, nanesite malo maslinovog ili kokosovog ulja na pupak i ostavite da stoji 10-15 minuta. Zatim, prstima ili pamučnom vatom temeljno očistite pupak. Ulje savršeno upija prljavštinu, pa čišćenje postaje mnogo lakše. Posle korišćenja ulja, operate pupak sapunom i vodom.

Da biste uklonili prljavštinu sa pupka možete koristiti alkohol. Navlažite vatu u alkoholu i nanesite na pupak. Ako imate pirsing na pupku, nikada nemojte koristiti alkohol! U tom slučaju, koristite ulje. Nanesite ulje, a zatim lagano obrišite pupak vatom. Operite zatim sapunom i vodom.

Žena
foto: Profimedia

Veoma često, za čišćenje pupka koristi se morska so i topla voda. Ostavite ih na stomaku samo nekoliko minuta, a zatim obrišite suvom vatom. Nakon čišćenja pupka, isperite vodom i obrišite čistim peškirom, a posle sušenja, nanesite losion za telo ili kremu. Ne zaboravite da očistite pupak dok se kupate jer je ovo osetljiv deo tela, koji neredovnim čišćenjem može doneti mnoge neprijatnosti.

(Espreso/ Ženski magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.