DOMAĆICE NE ZNAJU DA OVO TREBA DODATI U BAKLAVU KAKO BI BILA NAJSOČNIJA: Posle nje, slatkiši vam NEĆE TREBATI
Baklava, Foto: Printscreen/Youtube/ The Cooking Foodie

ukusno

DOMAĆICE NE ZNAJU DA OVO TREBA DODATI U BAKLAVU KAKO BI BILA NAJSOČNIJA: Posle nje, slatkiši vam NEĆE TREBATI

Baklava je jedna od najvoljenijih poslastica svake kuće. Pogledajte recept koji će oduševiti sve vaše ukućane!

Objavljeno:

Sastojci:

500 g kora za baklavu

500 g mlevenih oraha

200 g margarina

100 ml ulja

100 g šećera

Preliv za baklavu:

3 čaše (od 250 ml) šećera

4 čaše vode

1 limun – sok

Baklava
foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Izmešati samlevene orahe i 100 g šećera. Nauljiti pleh, pa staviti 2 kore, posuti ih orasima, opet 2 kore, orasi i tako ređati do kraja. Na vrhu treba da budu 2 kore. Baklavu, oštrim nožem, iseći na kocke ili trouglove.

Margarin i ulje staviti na šporet, da se margarin otopi. Isečenu baklavu preliti rastopljenim, vrelim, margarinom i uljem, pa ostaviti 10-ak minuta da baklava upije masnoću. Peći na 180 stepeni.

Preliv za baklavu: vodu, šećer i sok od jednog limuna staviti da proključa. Od momenta ključanja kuvati sirup 10 minuta. Prohlađenu baklavu zaliti toplim sirupom.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.