BAKE SU NEKADA PILAV PRELIVALE ISKLJUČIVO OVIM SASTOJKOM: To će mu dati još LEPŠI UKUS (RECEPT)
Pilav, Foto: Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny

SJAJNO

BAKE SU NEKADA PILAV PRELIVALE ISKLJUČIVO OVIM SASTOJKOM: To će mu dati još LEPŠI UKUS (RECEPT)

Pilav, staro tradicionalno jelo je često izbor naših domaćica jer se brzo pravi i idealan je za zaposlene domaćice.

Objavljeno:

Ipak, postoji jedan sastojak koji su nekada koristile naše bake, a danas je potpuno zanemaren u pravljenju pilava. Naime, reč je o mleku, kojim su prelivale pilav tokom i na kraju pripreme. Po želi, pilavu možete dodati i neke druge sastojke, a mi vam danas donosimo recept sa šampinjonima.

Sastojci:

600 g praziluka

3 šargarepe

pakovanje šampinjona

600 g piletine (batak i karabatak)

150 g pirinča

500 ml mleka

ulje

so, biber, suvi začin, začinska crvena paprika

Priprema:

Isecite praziluk na kolutove, a šargarepu na kockice pa ih dobro izdinstajte. Dodajte seckane šampinjone pa i njih upržite. Sipajte pirinač, začinite pa prodinstajte još malo. Sipajte malo mleka. Promešajte pa izručite u tepsiju. Dodajte ostatak mleka i poređajte meso. Zapecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30min.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.