OVA KRVNA GRUPA NAJGORE PODNOSI STRES: Pola Srba je ima, ali ovo vam NIKO NIJE REKAO O NJOJ
Ilustracija, Foto: AP

OBRATITE PAŽNJU

OVA KRVNA GRUPA NAJGORE PODNOSI STRES: Pola Srba je ima, ali ovo vam NIKO NIJE REKAO O NJOJ

„Iako vas vaša krvna grupa može izložiti većem riziku za određena stanja, ništa nije definitivno“, kaže Douglas Guggenheim, M

Objavljeno: 10:48h

Koliko je krvna grupa važna za vaše opšte zdravlje? Iako su mnogi aspekti zdravlja i dobrobiti pod našom kontrolom, krvna grupa nije – tako da poznavanje zdravstvenih stanja povezanih sa našom krvnom grupom može pomoći u preventivnoj nezi, posebno kada je u pitanju stres.

„Iako vas vaša krvna grupa može izložiti većem riziku za određena stanja, ništa nije definitivno“, kaže Douglas Guggenheim, MD. „Biti svestan toga kako vaša krvna grupa može da utiče na vaše zdravlje je dobar početak, ali je isto tako važno da posetite svog lekara radi redovnih pregleda i održavate zdrav način života. Evo krvne grupe koja se najčešće povezuje sa stresom, kažu stručnjaci:

Ljudi sa krvnom grupom A su skloni da imaju više kortizola u svojim telima - i stoga su pod većim rizikom od stresa. „Ako imate krvnu grupu A, možda ćete imati više problema da se nosite sa stresom“, kaže Glenn E. Ramsei, MD, Northvestern Medical Group, Patologi. "Oni sa tipom A imaju tendenciju da imaju povećan nivo kortizola, hormona stresa, u telu.

Stres
foto: Profimedia

Poznavanje vaše krvne grupe je još jedan način da bolje razumete i upravljate svojim zdravlje. Dok je vaša krvna grupa genetski dar koji se ne može promeniti, donošenje zdravih izbora može vam pomoći da smanjite rizike po vaše zdravlje

."Ako znate da vas vaša krvna grupa izlaže povećanom riziku od stresa, važno je da budete proaktivni u upravljanju njom. „Rešite probleme kako se pojave, umesto da odugovlačite, što ima tendenciju da pojača stres“, kaže Aronson.

„Izbegavanje stresa je ponekad u redu, ali okretanje stvarima kao što su alkohol, droga, kockanje, prekomerno igranje video igara i kompulzivno korišćenje društvenih medija može da naškodi mehanizmima suočavanja. Stres je, bez sumnje, zaista teško izbeći tokom ovih neviđenih vremena.

Prepoznavanje uzroci i pokretači, kao i pronalaženje načina koji rade za vas da ih ublažite, važni su i za vaše mentalno i fizičko zdravlje."

(Espreso/eatthis.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.